Погрижете се за здравето на ноктите си!

Добре оформените нокти са част от добрата визия!

Първо се снабдете с подхранващ гел за нокти, предлагането на пазара е голямо – има както евтини, така и по-скъпи. Употребата му ще подобри здравината на ноктите ви и няма да са така чупливи. Ако имате много чупливи нокти трябва да корегирате менюто си – явно ви липсват основни витамини и калций – вземете хранителна добавка калций с витамин Д. Спете най-малко по 8 часа на денонощие и пийте достатъчно количество течности – между 1,5 и 2 литра. Ползвайте лакочистител с добавени витамини, за да не се уврежда много нокътя. Вечер изчиствайте лака и намазвайте ноктите с подхранващ гел, а на следващата вечер може да замените с чист зехтин.

Скъсяването на ноктите става само на сухо с картонена пила. Накисването на ръцете преди маникюра вече се отхвърля от специалистите.

Оформете ноктите си според формата и дължината на пръстите. Така нареченият „френски” маникюр е подходящ за всякакъв тип пръсти. Нокътя се оформа в квадратна или прадоъгълна форма, в зависимост от дължината. Нанася се безцветен лак на цялата плочка на нокътя, а вmanikiur-frenski края – бял лак. По същия начин се оформя и „китайски” маникюр, само че оцветяването е в различни цветове. Цветовете могат да бъдат нанесени и надлъжно по нокътя, като на границата на двата цвята се рисуват различни орнаменти.

Много интересна идея е да направите само по един пръст на ръцете нарисуван – художествените идеи са многобройни – леопардови краски за вечерен тоалет, златно-сребристи листа за официалната ви рокля или синьо-зелени цветя – за морския бряг.

 

 

Диагностика по ноктите открива ранни заболявания

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар