Почистете дома си до блясък с помощта на медицински спирт

  • Почистете инсталацията в банята

Когато трябва да почистите хромираната инсталация в банята, първо погледнете в домашната аптечка. Сипете медицински спирт върху мека. хигроскопична кърпа и излъскайте кранчетата и останалата инсталация. Няма нужда да ги плакнете. тъй като спиртът се изпарява. Той ще свърши чудесна работа и хромът ще засияе, а микробите ще бъдат унищожени.

 

  • Почистете огледалата от лака за коса

Ако използвате лак за коса, част от него неизменно попада върху огледалото. Избършете го с медицински спирт, за да отстраните лепкавата субстанция и огледалото ви да заблести от чистота.

 

  • Почистете щорите

Медицинският спирт върши чудесна работа при почи­стване на лентите на щорите. За целта увийте с кърпа плосък инструмент, например шпатула, и завържете с гумен ластик. Потопете инструмента в ме­дицински спирт и бършете праха напред-назад по дължината на лентите.

 

  • Предотвратете заскрежаването на прозорците

За да не се заскрежават и за да блестят от чистота, измийте прозорците с разтвор от 100 мл меди­цински спирт и 1 л вода.

 

  • Почистете скрежа от предното стъкло на автомобила

Ако предпо­читате да си останете още малко у дома и да се наслаждавате на сутрешното си кафе, вместо да стържете скреж от стъклата на колата през зимата, на­пълнете с медицински спирт бутилка с пулверизатор и ги напръскайте. Скрежът ще падне, когато ги избършете.

 

  • Спрете захабяването на яките

За да не се появява неизменната мръсна ивица по яките на ризите ви, всяка сутрин бършете врата си с медицински спирт.

 

БЪДЕТЕ НАЩРЕК!

Не бъркайте денатурирания и метиловия алкохол с медицинския спирт. Денатурираният алкохол представлява етанол, към който са добавени отровни хими­кали с лош вкус, за да стане негоден за консумация. Обикновено не се препо­ръчва химикалите в него да влизат в допир с кожата. Медицинският спирт се прави от химикали, които са безопасни за кожата, а най-често използваното съотношение е 70% изопропилов алкохол към 30% вода.

 

Народна медицина при киста в гърдата

 

 

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар