Чувствителната кожа изисква деликатни грижи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Недостигът на естествената влага на чувствителната кожа се компенсира с хидратиращи продукти, но с етикет „За чувствителна кожа“

чувствителна кожа

Задължителните им съставки са антиоксидант, хиалуронова киселина, колаген, сквален (съдържа се в маслото от амаранд, пшеничен зародиш, оризови трици и е със силно регенериращо и антиоксидантно действие) и растителни екстракти. Те омекотяват кожата, насищат я с влага, укрепват капилярите и възпрепятстват зачервяванията. Фон дьо тенът също трябва да е медицински и върху него да се нанася пудра.

При чувствителна кожа се избягват козметични средства, съдържащи ментол, камфор и натриев лаурил сулфат.

За да се запази естествената защитна бариера на кожата, лицето трябва да се почиства не със сапун, а с меки гелове – без спирт и оцветители. Фотозащитните кремове – с титаниев диоксид и цинков оксид, са задължителни през цялата година, като слънцезащит-ният фактор трябва да е SPF 50.

За домашна грижа добре действат компреси с чай от лайка или черен чай. Полезни са маски, приготвени от млечни продукти (безсолна извара, кисело мляко), както и от суроватка, които охлаждат кожата. Трябва да се избягват много пикантни храни, силно кафе и чай, високоградусови концентрати и горещи процедури – парна баня, парафин, горещ душ, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар