Червеното лице изисква медицински грижи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Срещу петната по чувствителната кожа помага постоянна фотозащита и терапия

чувствителна кожа

Чувствителната кожа е тънка и е предразположена към разширяване на капилярите. При всеки дразнител реагира със зачервявания – огромни или по-малки петна, и се получава т.нар. „червено“ лице. То остава часове или дни, ако се ползва неправилна козметика. Причините най-различни – замърсена околна среда, предозиране с пикантни храни, алкохол, постоянен стрес, лекарства.

„Зачервяванията са следствие от ниските нива на серамидите, по-тънкия рогов слой и най-често поради нарушената бариерна функция на кожата – обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Слава Божинова. – Причини за намалената защитна роля на кожата (хидролипидната мантия) са стареенето, липсата на фотозащита, възпаления или раздразнения, продължителна употреба на локални кортикостероидни препарати, механични травми или дисбаланс на микрофлората. От тях имунитетът пада, а кожата губи способността да каже „Стоп“ на токсините, дразнещите вещества и микроорганизмите. “

За да не се обостря проблемът, трябва да се грижим правилно за чувствителната кожа. Лекарката съветва да се ползва само медицинска козметика, която е дерматологично тествана, хипоалергенна, некомедогенна и без аромат. Преди да се сложи кремът, да се тества. Нанесете малка част върху вътрешната страна на предмишницата и ако след 24 часа няма реакция, може да го ползвате, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар