На другата сутрин…ТОЗИ ПЪТ ТИ ПОМАГАМЕ ДА СЕ СПРАВИШ С МАХМУРЛУКА, НО ГЛЕДАЙ ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вечерта

Първите признаци, че те чака тежък махмурлук, се появяват почти моментално, след като се озовеш в леглото. Главата ти пулсира В неравноделен ри­тъм, стомахът ти яростно се бунтува, а таванът се върти заплашително над главата ти. Сега имаш нужда от Вода, защо­то алкохолът дехидратира, а и тя ще помогне на тялото да се освободи по-бързо от токсини­те. Така че изпий колкото мо­жеш, преди да заспиш. Ако си още по-находчива, приготви на­близо хапче за глава или разтво­рими Витамини. Витамините помагат на организма да се справи с алкохола. Усетиш ли гадене, по-добре направи непри­ятното. но наложително посещение до тоалетната. Не се насилвай да заспиш, притъпявайки чувството.

На сутринта

Начинът, по който се чувст­ваш сутринта – отпаднала, с главоболие и тежест в стома­ха, е следствие на дехидратацията и на веществото ацет-алдехид, което се отделя при преработката на алкохола. Приемай много течности, ка­то вода със сок от лимон, фрешове или чай. Макар да умираш за чаша кафе, то само ще вло­ши нещата, защото допълни­телно обезводнява. Една-две лъжици мед ще успокоят сухотата в гърлото ти и ще форсират метаболизма. Най-добрият лични градуси (например би- лек за махмурлук е тихата стая с мокра кърпа на челото.

За да избегнеш махмурлука:

  • Спазвай тези съвети вечер­та и на сутринта ще пом­ниш изкарването с удовол­ствие, а не със съжаление:
  • Пий вода между питиетата
  • Никога не пий на гладно
  • Преди да излезеш, изпий чаша прясно мляко – забавя по­падането на алкохола в кръвта
  • Придържай се към безцвет­ните (Водка, джин, бял ром) вместо към тъмните питие­та (уиски, червен ром, бърбън), които съдържат повече хи­микали и са по-тежки
  • Не смесвай алкохол с различни градуси ( например бира и водка или вино и уиски)

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар