Как може да социализирате детето?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки притежава скрити таланти, включително и вашето дете

дете приятели

За да ги открие, ще трябва да го убедите да се запише в кръжок или на спорт. Ако му е чак толкова трудно да играе с връстници, работа вършат и частните уроци. Може би е добре да вземете учител по някой предмет, по който много да напредне и да стане „капацитет“ в училище. Така ще почувства уважението на останалите тийнейджъри и по-лесно ще започне да контактува.

Създайте благоприятни условия за социализирането на пубера, като например отсъствате от къщи в събота вечер, за да може да покани няколко съученика. Друг вариант е, когато отивате на екскурзия в планината, да предложите да вземете в колата още едно-две деца.

Помнете – това, че детето ви в момента се чувства отхвърлено, не означава, че няма да има успех в живота. Пред него има два пътя -или да се промени с ваша помощ, или, ако не успее да преодолее притеснителността и чуждата агресия, да си избере подходяща професия, която му дава поле за самостоятелна изява. Помогнете му, повярвайте в детето си, за да повярва и то в себе си, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар