3 прости стъпки за блестяща коса

Ние всички искаме гъста, красива и млада коса, а това означава, че ние просто искаме много блясък. Защо? Защото бляскава коса е здрава коса! Знаете ли, че колкото по-гладък е космения кутикул, толкова повече блясък отразява? Когато космения кутикул е повреден, светлината се абсорбира в пукнатини и цепнатини, което прави косата да изглежда матова. Следователно, трябва да попълните тези пукнатини и да използвате правилните техники за изглаждане на епидермиса. Така че ето три прости стъпки, с които да ви помогнем да получите блясък в косата си!

За права коса
Стъпка 1: Почистване

Преди да получите този блясък, трябва да почистите косата си от всички продукти за коса, които се натрупват с течение на времето. За това, използвайте шампоан за дълбоко почистване веднъж седмично. Започнете с прилагане на балсам  от ушите по цялата дължина надолу към краищата, за да осигури защитна бариера, която помага за предотвратяване на образуването на цъфтежите. Продължете с прилагането на дълбоко прочистващ шампоан само на корените и се опитайте да изплакване със студена вода, за да помогне на епидермиса да се запечата и изглади.

Стъпка 2: Подгответе
Приложете серум срещу накъсване или полиращо мляко на леко влажна коса. Уверете се, че го нанасяте по цялата дължина. Може да използвате ситен гребен, което ще гарантира, че тези пукнатини и цепнатини се запълват с овлажнител, вместо да изсъхват, когато започнете да се сушите. Завършете с спрей за увеличаване на обема.

Стъпка 3: Завърши и стилизирай
Използвайте приставката на сешоара, с която да насочите въздушния поток, само надолу, за да си гарантирате гладка коса без хвърчащи косумчета. Завършете изсушаването на косата със студен въздух от сешоара и приложете спрей за блясък или изглаждащ серум на краищата за постигане на блясък.

За къдрава коса
Стъпка 1: Хидратирайте
Започнете като използвате овлажняващ шампоан и балсам. Къдрава коса има склонност да бъде много по-суха отколкото права коса. За най-добри резултати и блясъка на къдравата коса, опитайте измиване през ден, така че да не се лишава косата от нейните естествени масла.

Стъпка 2: Подгответе
Приложете изглаждащ серум или спрей за повишаване на къдриците на мокрите краища. Разрешете с широк гребен по цялата дължина на коса, защото това ще направи кутикулата по-гладка.

Стъпка 3: Завърши и стилизирай
Завъртете кичурите около пръста си, като оформяте спирали, които после ще са отделни къдрици. Идеята е да ги направите поеднаки. Завършете с изсушаване на косата с дифузер или просто я оставете да изсъхне сама, за да намали вредите от топлината.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар