В теб се крие сексбогиня!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Със сигурност знаеш няколко тайни трика, които ти гарантират безотказен оргазъм. Ние ще споделим и няколко хитринки, които ще запазят не само либидото ти, но и сексуалното ти здраве.

Бъди подготвена за бебе (когато си готова за това)

Претегли се. Ако индексът на телесната ти маса (ИТМ) е по-голям от 25, това увеличава вероятността за много здравословни проблеми, включително за опасния синдром на поликистозните яйчници. Той нарушава месечния ти цикъл и поставя по д въпрос бъдещите ти планове да ставаш майка. Идеалното фертилно тегло е между 18.5 и 24.9 ИТМ.

Не пали. Знаеш за какво говорим – пушенето не прави нищо добро за здравето ти, а последните изследвания показват, че увеличава риска от ранна менопауза. Токсините в цигарите пък водят до изменения в овулацията.

Бъди умна. Преди фолиевата киселина се предписваше на вече заченали жени. Сега всички доктори са на мнение, че 400 микрограма на ден са полезни за всяка жена в детеродна възраст. Съдържаща се в лещата (360 микрограма за чаена чаша), фолиевата киселина предпазва от помятане, преждевременно раждане и дефекти на плода.

Дремни. Жените, които имат проблеми със забременяването, често имат недостиг на лептин – хормона, който е отговорен за глада и регулацията на теглото. Нивата на лептин намаляват драстично, когато не ти достига сън. Затова се старай да достигнеш оптималните 8 часа на денонощие.

Не забравяй профилактиката. Болестите, предавани по полов път, могат да увредят половата ти система и да са причина за безплодие. Не пропускай да посещаваш гинеколог поне веднъж годишно, колкото и да ти е неприятно.

Отдай се на сладострастия

Ако си от щастливия процент жени, на които им се иска точно толкова често, колкото и на мъжете – честито. 72% от нас обаче по-рядко изпитват желание за секс. Ето как да подпалиш либидото си.

Настрой се. Няма защо да се учудваш на безотказното либидо на мъжете – те харесват порно. Ако на теб то ти е прекалено, филм с достатъчно еротично сцени (вечният фаворит тук си остава „9 седмици и половина“) ще свърши работа да се настроиш.

Просто го направи. Не се съсредоточавай върху мисълта, че на всяка цена трябва да получиш оргазъм. Отдай се на ласки с партньора си и се наслаждавай на всеки миг.

Прегледай лекарствата си. Повечето антидепресанти увеличават нивото на серотонин и намаляват това на допамин, което пък се отразява недобре на либидото. Същия ефект могат да имат някои видове противозачатъчни. Ако подозираш, че това е проблемът при теб, консултирай се с лекаря си.

Потърси помощ. Ако имаш някакви затруднения в спалнята (болка, липсващо желание или пък сухота във вагината), си запиши консултация при гинеколог възможно най-скоро.

Как да разбера дали имам гъбички?

Много от жените, които имат съмнение за кандидоза (вагинални гъбички), всъщност не страдат от това. По-често организмът им реагира на химикали в продуктите за интимна хигиена или в други измиващи средства. И при двете състояния ще изпитваш парене, сърбеж и дори болка при секс, но кандидозата е възпаление и се третира с различни препарати. Ако имаш съмнение от кое от двете страдаш, посети доктор и не се самолекувай!

Коя е най-добрата мярка срещу венерическо заболяване?

Спокойно – няма да те съветваме да не правиш секс. Но го прави винаги с презерватив. Освен че са на-евтиният начин за контрацепция, презервативите си остават и най-надеждното средство за предпазване от болестите, предавани по полов път.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар