Махни зимната сивота от лицето с ето тези маски!

промоции

От сухия въздух и липсата на витамини през зимата кожата е дехидратирана, тенът -сивкав

маска за лице

Ако държите да изглеждате добре, ще прогоните натрупаната пролетна умора с лесни витаминозни маски, уханни вани и ароматни масла.

Натуралната козметика с продукти от кухненския шкаф е еликсир срещу пролетната умора. Преди маската почистете кожата. Може да си направите билкова парна баня. В голям съд кипнете вода, пуснете сухи билки и се напарете за 5 минути, като покриете главата с хавлиена кърпа. Порите ще се отворят, ще поемат витамините и кожата отново ще засияе.

Можете да почистите кожата и с пилинг маска. Смесете 1 ч.л. желатин (съдържа аминокиселини, калций, фосфор, сяра) с малко прясно мляко, разбъркайте и загрейте за 10 секунди в микровълновата фурна. След това отново бъркайте продуктите, докато се получи еднородна консистенция. Когато сместа не е много гореща, я нанесете внимателно върху лицето. Изчакайте да изсъхне и внимателно я отлепете.

Витаминозните маски ще ви освежат. Бързо ще хидратирате и омекотите кожата, ако разтворите във вода 25 г желатин и към набъбналата маса прибавите 5 с.л. глицерин (силен овлажнител) и 2 с.л. мед (коктейл от витамини и антиоксиданти). Нанесете сместа на лицето и шията, поставете отгоре парче марля.

Ако кожата е жълтеникава и повяхнала, ще възвърнете блясъка й, като смесите 3 с.л. бяла глина (богата на микроелементи), разтворена в топла вода до каша, 1 с.л. мед, половин банан на пюре и 1 ч.л. бадемово масло.
Подходяща за уморената кожа е маската, приготвена от 50 г мая за хляб (богата на витамините от група В – Bl, В6, В12), един разбит белтък и затоплено прясно мляко, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар