Как са поддържали красотата си в древен Египет?

Ти лайф за Лекува

В Древен Египет жените и мъжете издигали в култ красотата

Клеопатра

Рецептите на Клеопатра за копринена кожа се използват и днес. В СПА центровете се предлага прочутата вана с мляко и мед, която е с омекотяващ кожата ефект. Медът съдържа антибактериални и противовъзпалителни съставки, които влияят благотворно и при акне.

Преди баня египтянките почистват тялото си със скраб. Приготвят го от счукана морска сол и гъста сметана и обтривали телата си. За блажената вана разтварят чашка мед в литър затоплено мляко и го изливат във водата с температура 36-37 градуса.

Основните продукти за маските са медът и затопленото мляко, смесени в равни дози. За почистване са с глина. Смесват равни количества мед, сметана, лимонов сок и парче глина, предварително разтворена във вода. Слагат я на лицето и когато изсъхне, я отмиват първо с топла, а след това със студена вода – за затваряне на порите.
Най-разпространен начин за обезоксмяване в Близкия Изток е със захар(на 1 кг) и лимонов сок (100 мл). Сместа леко се мокри с вода и се слага се на котлона, докато се карамелизира. Може да тествате: в чаша с хладка вода капвате от сместа и ако кристализира, значи е готова за ползване. В противен случай трябва още да постои на огъня. Когато карамелът се охлади, с шпатула в посока, обратна на растежа на космите, се нанася за харната кола маска. Като постегне, е рязко движение се издърпвa, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар