Грим според настроението

Четири beauty статуса ще те накарат да посрещнеш с усмивка новия сезон

Днес съм…

… весела

По-малко кукленско излъчване, повече провокация и чувство за хумор. Силно изразени мигли или доматени устни.

За да внесеш дръзко младежко настроение очертай линията под очите с интензивен цвят

Как да действаш

Нанеси фон дьо тен с четка (за по-равномерно и фино покритие) и избери ярки сенки (за по интензивен и дълготраен цвят използвай чист пигмент, смесен с тена база). Цикламените и лилавите тонове са подходящи за кафяви, лешникови и зелени очи, докато оранжевите и жълтите нюанси са отличен избор при сини или сиви ириси. Намокри четката и изтегли плътна цветна линия близо до долните мигли и нагоре към края на веждите и външното ъгълче на окото. Прибери небрежно косата назад в опашка или кок, за да разкриеш тези интересни очи.

… сияйна

Хромирани детайли и блестяща кожа

Металиковите тонове можеш да използваш като акцент върху очите или върху ноктите. Скулите са семпли откъм цвят, но суперлъскави.

Как да действаш

Открий челото и заглади косата по цялата дължина със серум за блясък. Смеси малко хидратант с фон дьо тен и нанеси върху цялото лице, а върха на скулите озари с няколко капи течен хайлайтър.  Използвай графитеносиво или опушеносиньо и очертай окото. Оформи хубава арка от вътрешното ъгълче, следвайки линията на костта под веждата (излизайки до 1/3 извън края на окото), съедини я с края на линията отдолу и попълни. За по-меко излъчване можеш да нанесеш светъл нюанс до веждите,а с най-тъмния да очетаеш само външната 1/3 от окото.

… стилна

Фокусът пада върху отделния детайл, но подчинен на цялостната визия.

Лицето е чисто, кожата – красива, а плътно очертаните вежди или матовите устни придават точната доза модерно звучене.

Как да действаш

Най-добрата рамка на лицето са добре очертаните вежди. В случая можеш да ги удебелиш и уплътниш, попълвайки всички празни пространства между косъмчетата. Използвай добре подострен молив. Веждата трябва да започва от линията над вътрешното ъгълче на окото, да се издига над средата на ириса (когато гледаш право напред) и да завърши при върха на молива свързващ ноздрата с края на окото. За устните избери матово червило, което да им придаде  ефект на втора кожа. За здрава и еластична коса (която лесно да усучеш в гладък кок) след шампоана нанеси подходящ балсам с витаминен комплекс.

… секси

Огнено, дръзко и харизматично излъчване

За да постигнеш такава ултраженствена, ултрапривлекателна визия, ще ти трябва огнена грива, която разпалва мъжките фантазии, или опушени очи, в които той да се изгуби.

Как да действаш

Започни с кожата – тя трябва да е свежа и гладка. Използвай енергизиращ ексфолиант, а след него нанеси напомпващ кожата хидратант. Подчертай веждите и премини към очите, използвайки палитра за опушен грим. Очертай окото с черен молив (отвътре и отвън) и нанеси сенките, редувайки нюансите от тъмно към светло. Омекоти преходите с пухкава четка. Ако решиш да смениш цвета на косата си у дома (и той да изглежда естествено), не пренебрегвай препоръката за отклонение от естествения цвят на осата максимум до 2-3 тона.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар