4 тайни начина да се предпазите от проблеми със зрението

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Малки тайни, които ще ви помогнат да се предпазите от проблеми със зрението


Консумирайте риба

Колко често поднасяте тлъста риба? Никога? Много рядко? А случайно да сте забелязали, че често си търкате очите и имате нужда от капки, за да ги успокоите? Липсата на риба на трапезата ви и сухотата в очите са свързани. Тлъстата риба е богата на омега-3 мастни киселини – концентра­цията им в организма води до по-мазни сълзи, които овлажняват очите по- добре и предпазват от възпаления. Ако искате да имате ясни и здрави очи, кон­сумирайте тлъста риба като сьомга или скумрия 2-3 пъти седмично или прие­майте по 3 г рибено масло под формата на добавка всеки ден.

Пробвайте акупунктура

Множе­ство изследвания са доказали, че този древен китайски метод на лечение може значително да подобри влажността на очите – макар, както и при други мето­ди на алтернативната медицина, учени­те да не са установили как точно става това. Не се притеснявайте, иглите не се поставят в близост до окото, но ако все пак още ви е страх, лечителят може да постигне добър резултат и с акупресура.

Спанак за подхранване на очите

Благодарение на Попай децата консуми­рат този зеленчук, защото вярват, че ще ги направи по-силни. Действителността обаче е различна от анимационните филми. Ако все пак спанакът присъства в големи количества в хранителния ви режим заедно с други зеленолистни зе­ленчуци, с напредването на възрастта вероятността да се оплаквате от слабо зрение е по-малка. Спанакът е богат на каротиноиди като лутеин и зеаксантин, които предпазват от дегенерация на ретината, водеща до частична слепота. За да усвоите каротиноидите, сварете или задушете спанака заедно с 1 скилидка чесън в 2 супени лъжици зехтин, докато омекне. Сервирайте веднага след това. Можете да го поднесете и като отделно ястие или заедно с макарони с настърган отгоре пармезан.

Хапвайте боровинки

Знаете ли, че по време на Втората световна война някои от пилотите от Кралските военно­въздушни сили са хапвали големи коли­чества сладко от боровинки, преди да тръгнат на мисия, за да подобрят нощното си зрение. Тогава те са знаели това, което науката открива по-късно – а именно, че боровинките подобряват зрението. Според изследванията боро­винките са богати на антиоксиданти, изключително полезни за ретината. Ако не можете да си набавите пресни боро­винки и не ви се прекалява със сладкото, вземайте по 160 мг хранителна добавка 2 пъти дневно.

 

 

Естествена алтернатива на диоптричните очилата, предписани от доктор!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар