Как да направите най-добрата резервация за ресторант за 8ми март?

резервация за ресторант

  • Възползвайте се от отказа на ня­кой друг

Да си намерите маса в някой известен ресторант е трудно. Затова си подгответе няколко възможни дни като вариант за резервация. Ако искате да вечеряте там в петък или събота, особено ако ресторантът е често посещаван, мо­же да се наложи да си направите резер­вация доста по-рано. Винаги е добра идея да се обадите и в последната мину­та, тъй като често има свободни маси, след като други посетители отменят ре­зервациите си – ако клиентите трябва да ангажират масите толкова отрано, има голяма вероятност някой да е променил плановете си.

 

  • Не оставяйте да ви унижават

Ни­кога не позволявайте на надменния или арогантен персонал в ресторанта да ви кара да се чувствате неудобно. Те рабо­тят в сектора на услугите и тяхно задъл­жение е да ви обслужат. Ако не ви ха­ресва държанието им, не оставяйте бак­шиш, не се връщайте повече там и ка­жете и на приятелите си да не ходят. Бакшиш, описан в сметката като „по желание“, е именно такъв. Не сте длъж­ни да го плащате, ако не сте доволни от услугата.

 

  • Най-доброто за по-малко пари

Ако сте с ограничен бюджет, но искате да опитате някой от водещите ресторанти, отидете там за обяд. Няма да е евтино, но вероятно ще струва по-малко от ве­черята там. Много топресторанти пред­лагат обедно меню, което е почти напо­ловина на менюто за вечеря, но вие пак ще се насладите на изключителната кухня и прекрасната обстановка. И ма­кар обслужването да е все така внима­телно, атмосферата ще е по-ведра. Все пак имайте предвид, че фиксираното обедно меню ще предложи по-малък из­бор от ястия в сравнение с вечерното.

 

  • Избягвайте ненужните екстри

Много ресторанти придават повече стойност на ястията си, като в менюто слагат цена за основно блюдо, което включва само обикновена гарнитура. Сервитьорът след това ще ви попита какви екстри искате – а те струват до­пълнително. Затова се поинтересувайте какво се включва в избраната от вас гоз­ба. Вероятно картофеното пюре ще ви набави достатъчно въглехидрати и няма да са ви нужни пържени картофи или канапето от спанак ще задоволи необхо­димостта ви от зелени зеленчуци. Може да споделите допълнителната гарнитура с човека, с когото сте излезли да хапне­те. Ако попитате сервитьора, сигурно ще ви каже откровено мнението си. При положение че все пак се притеснявате да не останете гладни, просто си вземете и хляб.

 

…Как се прави резервиране на хубава маса в ресторанта

Избройте специалните си изисквания. Бъдете конкретни и ако например искате маса на терасата или до прозореца, просто го кажете. Разбира се, направените по телефона обе­щания невинаги стигат до сервитьорите. За­това ако поискате маса на терасата, а когато отидете, всички са заети, се оплачете на уп­равителя. Може и да не получите каквото искате, но сигурно ще ви настанят на хубава маса, за да ви компенсират по някакъв начин. Когато пристигнете, ако решите, че масата, която сте поискали, не ви харесва, действайте моментално. В повечето ресторанти с удо­волствие ще ви преместят, стига да има въз­можност. След като сте посетили даден ресторант няколко пъти и сте създали добри отношения с персонала, запазването на хубава маса ще бъде лесно – просто поискайте „вашата“ маса.

 

Как да поръчвате вино без да се притеснявате?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар