5 тайни съставки за страхотно вечерно парти

страхотно вечерно парти

  • Оригинален подарък

Ключът към избора на идеалния подарък за домаки­на ви е да се спрете на нещо, което няма да прекъсне хода на партито и подго­товката му в последната минута. Ако искате да поднесете цветя, отделете вре­ме и купете от готовите аранжирани бу­кети (предварително подредени във „вази“ от малки пластмасови саксии, пълни с цветарска пяна, или буркан, де­кориран с панделки); ако донесете свеж букет, домакинът ще трябва да остави гостите си, за да потърси ваза. Друга ал­тернатива е да донесете домашно при­готвен мармалад, сладко или трюфели, хубави бисквити или красиви салфет­ки. Задължително вземете бутилка ви­но, но не очаквайте домакините ви да отворят нея вместо това, което са из­брали за ястията. Любезните домакини винаги ще успокоят гостите си, че бутилката ще се изпие с удоволствие при друг повод.

  • Спестете с макаронени изделия

Те са най-подходящата храна за една ико­номична вечеря дори ако се отпуснете и вземете някоя луксозна съставка като пресни скариди например. Ястие като добре приготвената лазаня отнема време и подготовка, които ще бъдат оценени от гостите. Макаронените изделия са идеал­ни и за гости вегетарианци. За да скриете факта, че сте избрали паста с цел намаля­ване на разходите, придайте на партито италианска атмосфера. Сервирайте ита­лианско вино и хляб (с малки порции зехтин за топене) и сложете карирана червено-бяла покривка на масата. За на­чало пригответе плата с антипаста (предястие), от които гостите да си взимат. Накрая предложете за десерт тирамису или друг италиански специалитет.

  • Разнообразете компанията

Сигур­но смятате, че няколко съседи със сход­ни интереси са достатъчни за успешно вечерно парти. Не сте познали. Тайната на най-веселите и запомнящи се вечери е необичайната комбинация от противо­положности. Разнообразете поканените: доведете както консервативния си съсед, така и колегата бохем от университета, настанете ги един срещу друг на масата и вижте как ще потръгне. Ако всичко се обърка, можете да пренаредите гостите, преди да сервирате десерта.

  • Домашните любимци и децата не трябва нито да се виждат, нито да се чуват

Дръжте домашните си любимци далеч от гостите, освен ако със сигур­ност знаете, че ще им се зарадват – не всички харесват подскачащо и лаещо куче или гальовна котка. Също така, ма­кар неформалните барбекюта да са под­ходящи за цялото семейство, дори и близките ви приятели ще се почувстват неловко, ако цяла вечер се разправяте с крещящите си наследници. Много по- добре ще е, ако ангажирате детегледачка, която може би дори ще ви помогне с приготвянето и сервирането на вечеря­та. Запомнете и друг съвет: ако не сте се консултирали предварително с домаки­ните си, никога не отивайте на парти с децата.

  • „Празни покани

Малко хора биха си признали, че го правят, но често от­правят покана от благоприличие, а не от искрено желание да се видят с човека. Тези „празни покани“ са особено актуал­ни в края на социални събития като вечерни партита, на които гостите доста са си пийнали. Ако например сте срещ­нали някого за първи път на партито същата вечер и той ви каже „Хайде да се видим на обяд“ или „Ще ти звънна“, по­каната е наистина „реална“, ако си раз­мените телефонните номера или имей­лите. Дори и тогава обаче няма гаран­ция. За да избегнете объркването, ако вие си вземате довиждане, кажете нещо по-общо като „Беше ми приятно да се запознаем“.

 

Как да третирате кожата си преди и след парти

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар