Каква козметика трябва да ползвате, ако сте на попрището жизнено в средата?

Козметика за дами на 40 плюс

бръчки

Козметичните продукти за старееща кожа си имат етикет на опаковката и там пише 40+, 45+f 50+. Помнете, че ако използвате кремове със силен антиейдж ефект, трябва стриктно да спазвате указанието.

След 40-те кожата намалява своята еластичност, става по-суха и жълтеникава. Бръчките на челото, около очите и на шията са дълбоки, появяват се пигментни петна. Необходима е козметика с подмладяващ ефект, която ще тушира малките бръчици и ще намали дълбочината на вече оформените.

Основните компоненти са антиоксидантните витамини – А, Е и D, глицерин, аминокиселини, полизахариди, еластин и колаген, хиалуронова киселина, която е с най-мощно действие. Отлично изглаждат кожата масажите на лицето. Добре е да се направи курс от 10 масажа, а след това – по един месечно. Когато излизате навън, запомнете че ще е добре да сте сложили крема предварително поне един час. Така ще има време да попие и да се възползвате от ценните му съставки.

Околоочният контур, чийто бръчки придават уморен вид на лицето, трябва да се третира със специална козметика, в никакъв случай не бива да се ползва тази, която е за лице. Силно подмладяващо действие имат серумите за „пачия“ крак. Внимание! Ползват се по указание на опаковката – не повече от месец, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар