Какви ще са модните тенденции през пролет/лято 2013

Цветът беше водещият фактор през изминалият пролетно-летен сезон и ще остане също основният импулс в модните тенденции за пролет/лято 2013.

Във всеки случай цветовете ще бъдат не толкова силни и ще имат по-малко въздействие. Ще се използват пастелни тонове, които ще бъдат комбинирани с бяло и кремаво бяло, както и с пясъчни и каменисти тонове.

Смесването на пастелните тонове и комбинациите в черно-бяло ще имат голямо присъствие.

Основен импулс през новия сезон ще дават щампите в различни интерпретации, обхващащи широка гама от еднотонови и силно наситени цветове, графични изображения, цветя и етно мотиви.

Панталони

Както тесните и прави силуети на последните сезони, през пролет/ лято 2013 се появяват отново удобните мъжки стилове с нова интерпретация. Към тях се прибавят леки летни дънки, панталони стил „цигара”, широки копринени панталони и широки панталони от вискоза, лен както и смесен състав от лен или коприна.

Класическите чино панталони отново се появяват, леко скъсени и малко по-стеснени от миналия сезон. Визията става по-изчистена и излъчва много елегантност: умерени шевове и малък брой скъпи елементи върху панталоните. Висококачествени копчета, секретни копчета, блестящи ципове, красива изработка от вътрешната страна и изискани бродерии продължават неотменно да присъстват. Дължините са различни като 6/8 и 7/8  придобиват все по-голямо значение.

Нежни пастелни, натурални тонове и шербет цветове са характерните за новия сезон, както и щампи във всякакви вариации.

Блузи

Голяма част от креативни щампи и една цветова палета, които започват с неутрални и пастелни тонове и стигат до наситени бонбон тонове и искрящи неонови тонове характеризират блузите през следващия пролетно-летен сезон 2013. Копринените блузи се част от модните тенденции. Те въздействат консервативно когато се носят високо затворени и закопчани; Един модерен вариант е блузата от коприна с връзка- панделка на яката.

Специалната украса на блузата е от най-голямо значение. Това могат да бъдат контрастно ушити копчета както и различни модели на дупки, басти, набори, а бродериите продължават да бъдат много разпространени. Белите блузи продължават неотлъчно да присъстват в новата лятна мода и се предлагат в различни вариации, било то с украса, маншети или в изчистен и семпъл вариант.

Трикотаж

В сегмента трикотаж през идващият сезон пролет-лято щампите играят неотлъчна роля. Нова е комбинацията от технически текстилни материи, женствен стил и оскъдно внедряване на елементи като ципове, телени копчета, шнурове. Металически ефекти играят важна роля както като щампа така и в прежди, лурекс или блестяща прежда, целящи не празничност, а модерен младежки ефект във визията. Модният асортимент се допълва със смеси от памук със специални добавени елементи, които им придават мекота, финни прежди от стреч и лен както и летен кашмир, смеси от памук и кашмир, и коприна.

Рокли

Дългите, големи рокли бяха още през 2012 на мода и ще продължат да присъстват и през идващият сезон, в частност жарсеновите рокли. Новото в модната тенденция на роклите са предимно щампите и нежните пастелни тонове. Модерни са роклите, които се състоят от тениска и пола, а за офиса и по-изискания вариант с блуза. Използваните материи са убедителни със своето многообразие: Както технически материи, памучни и ленени смеси, така и коприна, копринени смеси и лек шифон, които осигуряват  развяващия ефект на дрехата.

 

 

Най-доброто лекарство против стеснителност е сексът!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар