Любовни връзки, обречени на провал

Събрахме като в хербарий 10-те най-неуспешни типове връзки и им направихме лeкa дисекция, за да ви предпазим от някои типични женски забауди и за да имате едно наум…

Съвършената любовна връзка е почти не­възможна, но нали все пак много хора се радват на хар­монични отношения? Всичко започва от усещането за самия себе си. Ако у вас са се загнездили неприятни сенки от миналото, обърканост или неосъзнати комплекси, е твърде вероятно да изберете „неправилния“ човек. Психолози привеждат тази и други причини за създаването на връзки, обречени на провал, но всъщност важното е вие да разпоз­наете опасността, за да я избегнете.

1. Влюбена сте в неговите „способности“.

Не показва чувствата си, нерешителен е, не рабо­ти, не понася деца…

Истината: Не го обичате такъв, какъвто е, нито харесвате образа, в който се надявате той да се промени.

Признаци, че това в само и единствено ваш проблем:

  • Знаете, че помежду Ви има сериозен проблем, но намирате хиляди оправдания В негова защита.
  • Във всеки разговор за него казвате, че: „той се старае… ще се оправи…“.

Евентуално развитие: Ще обвинявате себе си за това, че сте оставили нещата да отидат твърде далеч, а и той няма да се промени, както сте очаквали. Следващия път не вярвай­те в чудеса!

2. С него сте само и само, за да не бъдете сама

Всъщност тук не става въпрос за любов. Стига ви единствено неговото присъствие, което ви дава лъжовното чувство за сигурност.

Истината: Не можете да живеете сама със себе си. Тогава как ще го правите с някой друг?

Признаци, че това е само и единствено ваш проблем:

  • Убедена сте, че той може да разреши всички проблеми – от служебни неприятности до обикновено главоболие.
  • В момента, в който той започне да не се държи според ва­шите представи, започвате да се оглеждате за вратички за бягство.

Евентуално развитие: Ще мислите, че всички са настрое­ни срещу вас, въпреки че проблемът е другаде. Ще смените партньора и всичко ще започне от начало…

3. Боготворите го. И то прекалено.

Изживяването на една нормална връзка няма нищо общо с това да боготвориш половинката си, ся­каш е някаква сила неземна. Тук говорим единстве­но за неравностойни взаимоотношения.

Истината: За вас е важно не какво правите, а дали той ще одобри направеното. Не ви интересува дали другите ви ха­ресват, важно е той да ви одобрява.

Признаци, че това е само и единствено ваш проблем:

  • Искате всички да научат с какъВ изключителен човек живеете.
  • Вярвате, че той е no-интелигентен от вас.

Евентуално развитие: Обожавайки го до лудост, разклащате сами самочувствието си и започвате да се уважавате все по- малко. Душевната празнота ще заеме челно място в живота ви. Обичайте се повече!

ВИЕ СТЕ ПРОСТО „ЧАСТ ОТ ПЕЙЗАЖА“.

Обещава, че ще се разведе? Непрекъснато ви подлъгва с най-различни оправдания…

Истината: Не бива да прибързвате с човек, който се намира в сериозна връзка, макар да ви убеждава, че е нещас­тен в нея, нито с мъж, който от време на време просто си дава почивка от съжителстването с някой друг.

Признаци, че това е само н единствено ваш проблем;

  • Самочувствие? Нямате!
  • Страхувате се от истинска инпщмност и обВързване, . затова нарочно си избирате недостъпни.

Евентуално развитие: Ще свикнете с неговите оправдания – това е данъкът, който ще платите за за­бъркването си с мъж, който не знае какво иска. Има шанс да останете заедно, но бъдете по-разсъдливи. Не започвайте сериозна връзка с човек, който принадлежи на друга.

 

 продължение

 

 

Самотата – има лек за нея?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар