Гимнастика за щастливо лице

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Ако правите следните упражнения и масажиращи движения всеки ден, съвсем скоро ще забележите красиви промени.

Редовната гимнастика за лице и поставянето на крем с масажиращи движения тонизират кожата и зареж­дат мускулатурата с енергия. Няма значение дали ще отделите време за упражненията сутрин или вечер, важното е да подберете мястото и момента, в който ще сте спокойна и в добро настроение. Застанете удобно права пред огледалото или седнала в кресло, но с изправен гръб, рамене на­зад и брадичка нагоре. Може дори да сте легнала, единствената цел е да се отпуснете напълно. Отделете си няколко минути за лицевата гимнастика. Жестовете, които не трябва да пропус­кате, са леките масажи, с които нанасяте дневния или вечер­ния крем. Така хидратиращите и подхранващите съставки ще проникнат по-дълбоко в третираните зони. На финала на всяка „тренировка“ вдишвайте и издишвайте дълбоко пет пъти.

Упражнения за околоочната зона

 1. За изглаждане на бръчиците „пачи крак“ и тонизиране на отпуснатите клепачи. Затворете очи и отпуснете клепачи­те, без да усещате напрежение. Опитайте се да фокусирате погледа си в посока на носа, но без да отваряте очи. Задръжте в тази позиция около 5 секунди, след което бавно отворете очи. Повторете упражнението 5 пъти.
 2. За туширане на тъмните кръгове и подпухването. Поставете показалеца и средния си пръст под долните клепа­чи на нивото на скулите и леко опънете в посока надолу, като едновременно с това се опитате да затворите очи.
 3. За намаляване на бръчките между веждите. Поставете показалеца и средния си пръст на арката на веждите и опъне­те леко встрани. Едновременно с това затВорете клепачи и задръжте така около 5 секунди. Повторете 5 пъти. Докато правите упражнението, е желателно да отпуснете мускули­те в тази област, като потупвате леко с върха на пръстите около очите.

Упражнения за зоната около устата

 1. За придаване на обем на устните. Застанете с прибрани устни, като двата показалеца поставите над горната устна, а двата палеца – под долната. Правете леки пощипващи симет­рични движения, като започнете от центъра на устата по посока на ъгълчетата. След минута-две подновете движени­ята от центъра.
 2. За изглаждане на назолабиалната гънка (между носа и ус­тата). Кожата около устните е много тънка и деликатна, практически е почти лишена от подкожна мазнина. Хванете с палец и показалец част от кожата и с нежни движения пра­вете леки пощипвания. Започнете от ъглите на устата в по­сока към ноздрите.
 3. За тонизиране на мускумнпе около скулите. Започнете да правите леки натискания с възглавничките на палците от ъглите на устните в посока на скулите. Опитайте се да дос­тигнете до всяка част от лицето, чак до ушите. Затворете очи и релаксирайте няколко минути, като вдишвате и издиш­вате дълбоко.

Упражнения за овала на лицето

 1. За премахване на двойната брадичка. Произнасяйте ясно и отчетливо буквата „И“, като разтягате максимално Встрани ъглите на устата. Трябва да усетите напрежение и разтягане и Във врата. Задръжте в тази позиция около 5 секунди и пов­торете поне 5 пъти упражнението. Между Всяка букВа „И“ събирайте устни, за да наподобите букВата „О“.
 2. За подобряване на цялостния овал. Поставете палците си под брадичката. ОтВорете уста, като се опитвате да на­тискате с. челюстта надолу, докато с палците оказвате сил- на съпротива. Задръжте В това напрегнато състояние около 5 секунди и повторете упражнението 5 пъти.
 3. За повдигане на скулите. Поставете дланите си от две­те страни на лицето и се опитайте да произнесете буква­та „И‘‘. Приближите зъбите максимално и разтегнете ъглите на устата. След това с длани разпънете кожата в посока на ушите. Задръжте в тази позиция 5 секунди и повторете уп­ражнението 5 пъти.

Гласни букби за свежо изражение

 • Усмихнато „А“ – Отворете широко устни и мислено кажете „А“. След това се усмихнете, като се опитате да отворите максимално устни. Използвайте длани, за да изгладите гънките, след което бавно се върнете в изходна позиция и затворете уста.
 • Въздушна целувка с ,Д“ – Поставете длани от двете страни на лицето, свийте устни като за въздушна целувка и изразително произнесете „Е“. 1% Опънете максимално назолабиалната гънка, като едновременно с това оказвате съпротивление с дланите.
 • Усмихнато „И“ – Лицето ви продължава да е между дланите, стойката ви е изправена. Желателно е да сте пред огледало, в което да наблюдавате усмивката си, но внимавайте да не разтворите устни. Вторият етап е да кажете ясно и отчетливо „И“.
 • Учудено „О“ – Отново дланите са поставени от двете страни на лицето. Отворете устата широко, сякаш сте много учудени, 0 произнесете гласната „О“, като се опитате да направите красив кръг с уста.
 • Сърдито „Ю“ – Леко наклонете главата назад, така че да опънете шията. Повдигнете леко брадичка нагоре и направете сърдита гримаса. Кажете ясно „Ю“, като внимавате да опънете назолабиалната гънка.

На каква възраст да започнете с упражненията?

Дерматолози и козметици съветват упражненията, масажите и грижите за кожата да започнат още от 20-годишна възраст. Така появата на първите бръчки ще се забави с няколко години, кожата ще бъде поддържана и еластична, мускулите няма да се травматизират. В противен случай още на 30 мускулатурата ще отслабва и това веднага ще се отрази на лицето. Но ако сте подминали тази възраст, трябва да знаете, че никога не е кьсно да започнете. Ако искате да постигнете моделиране в дълбочина, ще са ви необходими няколко месеца, В които редов­но да практикувате упражненията.

 

 

 

Как да запазим лицето без бръчки?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар