Спрете алкохола – важно е за здравето ви!

Ако сте въздържател, няма никаква при­чина да започвате да пиете.

Не може да се предвиди кой има предразположение към алкохолизъм, макар че повечето хо­ра консумират алкохол без опасност от пристрастяване. Ако започнете да пиете твърде много, всички потенциални пол­зи от алкохола ще бъдат изместени от опасностите от възникване на заболявания, причинени от алкохола. Злоупотре­бата може да доведе до цироза или рак на черния дроб и други ракови заболявания като рак на гърдата, устата, гърлото и хранопровода, както и високо кръвно на­лягане, хеморагичен инсулт, остеопороза и депресия. Ето някои от откритията на учените:

  • Три до четири питиета на ден, а в ня­кои случаи и 1-2 могат значително да повишат риска от цироза на черния дроб.
  • Алкохолът увеличава риска от рак на гърдата, особено при младите жени. Опасността от рак на гърдата при тях се увеличава с 6% с прибавянето на ед­на допълнителна алкохолна единица всеки ден. С напредването на възраст­та при жените опасността от сърдеч­носъдово заболяване става по-голяма от риска от рак на гърдата и затова умереното консумиране на алкохол се препоръчва.
  • Алкохолът се свързва с възникването на рак на устата, фаринкса, ларинкса и хранопровода.
  • Две питиета на ден могат да увеличат опасността от счупване на бедрената кост при жените вследствие пониже­на костна плътност.
  • При мъжете рискът от високо кръвно налягане нараства с всяко питие над препоръчителния дневен прием.

Прекаляването с алкохола има и редица други отрицателни последици. Може да се отрази на мозъчните функции, да за­бави реакциите, да наруши координа­цията и паметта. Прекомерната консума­ция може да повлияе на нивото на кръв­ната захар, да наруши сексуалния живот и дори нормалния ритъм на сън – лесно събуждане по време на възстановителна­та фаза на съня. Продължителната зло­употреба с алкохол води до разрушаване на мозъчни клетки и намаляване на обе­ма на мозъка.

 

ВНИМАНИЕ!

Смесването на алкохол с газирани напитки (ром с кола например) ускорява преминава­нето на стомашното съдържание в тънките черва, където алко­холът се усвоява по-бързо.

 

Ако злоупотребявате с алкохола, не е невъзможно да спрете да пиете. Просто имате нужда от американската хранителна добавка против алкохолизъм – КУДЗУ КОРЕН. Тази билка е китайска и прави чудеса в борбата с алкохолизма, освен това помага и да спрете цигарите. Като цяло Кудзу корен е билката, от която се нуждае организма ви, за да работи добре черният ви дроб и да дишат свободно белите ви дробове.

 

Пиете ли твърде много?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар