Родово проклятие тегне над принц Уилям и Кейт (част 2)

промоции

През 1702 г. починал Вилхелм III и тронът бил наследен от неговата сестра Анна, която също се преместила в Кенсингтън. Тя се омъжила за Джордж Датски, била бременна от него 17 пъти, но нито едно родило се дете не доживяло до пълнолетие.
Когато кралицата умряла от подагра, на престола се възкачил големият син на София Хановерска – Джордж, станал крал на Великобритания – Джордж 1.Той пръв се опитал да разсее мистичното проклятие, което висяло над Кенсингтънския дворец.
По негова заповед стените на резиденцията били украсени с портрети на лакеи, слугини, деца – така Джордж искал да направи дома по-задушевен и приветлив. Семейният живот на Джордж I, който се захванал с реставрацията на Кенсингтънския дворец, се пропукал: съпругата му му изневерила и той я затворил в отдалечен немски замък. След това в тази резиденция били нещастни, всяка по-своему, кралиците Каролина, Шарлота и Виктория.
Една от най-трагичните фигури, свързани с Кенсингтънския дворец, се явява кралица Каролина, жената на Джордж II. Тя умряла между стените на това здание в страшни мъки: венценосната особа страдала от силни спазматични болки с гинекологичен произход. През 1737 г. без анестезия й била направена операция по отстраняване на тумор, но кръвотеченията продължили. На смъртния си одър Каролина помолила своя мъж да се ожени отново след нейната смърт, на което той отговорил: „Защо? Та аз си имам любовници.“

Продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар