Натурални средства защитават кожата от ултравиолета (част 2)

Конопеното масло е друг натурален продукт, притежаващ слънцезащитни свойства. Независимо от това, че не е известно точно каква част от ултравиолета се поглъща от конопеното масло, то е ефективно слънцезащитно средство. Често се използва в качеството на съставна част в слънцезащитните средства, съдържащи изкуствени ингредиенти.
Предимството на конопеното масло се крие в неговата способност да отразява част от ултравиолетовите лъчи без снижаване на изработката на витамин D. То също помага да се възстанови увредената кожа и е прекрасно смекчаващо средство за суха кожа. Конопеното масло съдържа натурални мастни киселини, витамин Е, хлорофил, всички тези компоненти действат като мощни антиоксиданти.
Още едно много ефективно природно слънцезащитно средство е кокосовото мляко. И макар че то има по-ниска степен на защита, блокирайки около 20% от ултравиолетовите лъчи, редица други негови свойства го правят твърде привлекателно за използване на слънце. Първо, то притежава приятен аромат и придава на кожата привлекателен блясък. Второ, има прекрасен овлажняващ ефект. И трето, не запушва порите, както това често се случва с някои други масла.
Добър вариант за защита на кожата в горещите летни дни са също маслото от памукови семена, фъстъченото масло и зехтинът, които притежават защитно действие на нивото на кокосовото масло, както и бета-каротинът – идеално средство за придобиване на здравословен и траен тен на кожата.

Из в. “Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар