Натурални средства защитават кожата от ултравиолета (част 1)

От една страна, за всички нас е нужно редовно да бъдем на слънчева светлина, но заедно с това не бива да се забравя за разумните граници, доколкото нашата кожа е способна да понесе без опасни последствия само определена доза излъчване. Но дори в този случай, ако вашата кожа понася зле въздействието на слънцето, съвсем не е задължително да прилагате слънцезащитни лосиони, които съдържат много синтетични вещества, консерванти, изкуствени оцветители и т.н. Съществуват природни средства и минерали, чието използване ще ви помогне да се предпазите от опасните ултравиолетови лъчи.
Първият и най-ефективен способ за защита на кожата от въздействието им е създаването на физическа бариера. Това са шапки, фланели с дълги ръкави и други детайли в облеклото, които физически прикриват кожата. Широкополата шапка представлява един от най-добрите способи за защита от излишната слънчева светлина, докато блузите с дълги ръкави трудно биха могли да се нарекат практичен избор в горещите петни месеци.

Сусамовото масло се явява природно средство, притежаващо най-голямо слънцезащитно действие. То се получава чрез пресоване на сусамови семена. Маслото от сусам притежава и много други полезни свойства. То не само овлажнява и смекчава сухата кожа, но при това поглъща до 30% от слънчевия ултравиолет. Сусамовото масло е богато на антиоксиданти, поради това то помага да се неутрализират свободните радикали, образуващи се под въздействието на UV-лъчите.

Продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар