ЗА или ПРОТИВ олиото за коса

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Някои го предпочитат горещо, защото прави косата мека и бляскава. За други обаче е поредният излишен продукт на козметичния рафт.

Истински еликсир

Силното слънце е изпитание за косата, така, както през зимата се налага да я пазим от студа, влагата и вятъра. Морската вода също допринася за увреждането на структурата на косъма затова е добре да изплакваш косата си с прясна вода след излизане от море Същото се отнася и ако ходиш на басейн заради хлора, който се слага във водата. Сред нашите фаворити за поддържането на здравината на гривата ти е олиото за коса. Обикновено то е комбинация от подхранващи масла, които омекотяват, подсилват и придават блясък. Независимо, че се препоръчва повече за суха и увредена коса, това не означава, че не може да се използва за всеки тип. Със сигурност ще я усещаш по-мека, а обикновено олиото има и страхотен аромат, който дълго се запазва, за да глези сетивата ти.

Как се използва

Сред предимствата му е, че може да се употребява преди измиване на косат като допълнителна подхранваща грижа, след измиване докато е влажна, но само по краищата, които предпазва от цъфтене или за финален щрих на небрежно пуснатата изсушена коса за блясък. Препоръчваме ти олиото особено, ако непрекъснато я стилизираш с преса или сешоар непосредствено преди да започнеш третирането. Може да го използваш както всеки ден, така и два и пъти в седмицата.

Негативи

Дамите с по-рядка коса и тънък косъм казват, че олиото омазнява твърде много и предпочитат да заложат на по-леките спрейове за коса. На други има допада силния аромат. Според трети не е задължително да имат подобен продукт върху козметичния си рафт и го смятат за излишен каприз. На първите бихме казали, че всичко е въпрос на правилна дозировка, като допълним, че могат да го употребяват само преди измиване, което им гарантира подхран­ване без неприятното омазняване.

Под слънцето

Това е сезонът, в който максимално може да увеличиш използването на ша­лове и шапки, не само за да освежаваш стайлинга си, но и за да защитаваш косата си от вредното влияние на UV лъчите. Продуктите за боядисана коса също имат специални филтри, които не позволяват на цветните пигменти да избледняват под жаркото слънце.

 

 

 

Слънце в косите

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар