Учениците на Христос не са били само мъже, имало е и жени!

Ти лайф за Лекува

Учени, изучаващи библейски текстове, правят извода, че Иисус Христос е имал за ученици не само мъже, но и същия брой жени

Свидетелствата за това обаче са заличени от историята.

Библейските експерти Хелън Бонд и Джоан Тейлър правят задълбочен научен анализ на текстове от Новия завет. Те стигат до сензационния извод, че учениците на Христос са били не 12, а 24. И половината от тях са били жени.

Новото откритие може да промени самото разбиране на християнството и на събитията, случили се преди хилядолетия. Досега се смяташе, че Иисусовите ученици са 12 – апостолите, и всички са мъже. Те разнасят учението на Христос по света. Но никъде не се споменава за 12 жени, които също са Негови ученици и разпространяват словото Му.

Изследователите смятат, че една от тях е била Мария Магдалина, която охулно е наричана разкаяна се разпътна жена, постепенно стигнала до вярата. Но тя всъщност никога не е била покварена. В действителност е била влиятелна фигура от онзи исторически период и уважаван обществен деец в един от градовете на Галилейско море.

Друга известна ученичка на Христос е била благородничката Джана, избягала от дома на Ирод

Тя е оказвала финансова подкрепа за разпространение на християнството.

Тейлър и Бонд се опитват да възстановят репутацията на жените в Библията. „В течение на 2000 години историята на Иисус и неговите дванадесет ученици е само мъжка. В нея жените играят второстепенни роли като благочестиви зрители или разкаяли се блудници.

Знаем, че е имало много жени – ученички на Иисус. Това е много важно за християнското учение. Жените са били не просто свидетели на най-великата история, разказвана някога, но и са направили всичко възможно за неговото разпространение”, казват историците.

През различни исторически периоди, включително на ранната Римска империя, жените целенасочено са отстранявани от ключови библейски текстове.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар