Никога не казвайте ето тази фраза на детето си!

Ти лайф за Лекува

От теб няма да стане нищо е най-вредната фраза, с която можете да заклеймите своето дете


Не си позволявайте да я изричате, колкото и да ви ядоса. Чуто няколко пъти, това обобщение наистина може да му внуши неувереност и да го превърне в неудачник. Като собствените му родители преценяват, че от него нищо няма да излезе, какъв е смисълът то да полага усилия.

Много внимавайте и с по-безобидните на пръв поглед „От теб няма да стане художник, балерина, фотомодел, тенисист“ и т.н. Да, може би детето ви не е музикално, няма глас и шансовете за кариера на певец са нулеви. Но в ранна възраст последствията от подобни откровени коментари са разрушителни, защото създават ниска самооценка.

Откажете се от критични реплики към 7-годишната си дъщеря, която казва, че иска да стане фотомодел

Не разколебавайте сина си, който мечтае да бъде баскетболист. Тя ви е пълничка, той ви е нисичък, но използвайте всяка възможност, за да укрепвате, не да разрушавате увереността в техните сили.

Не наблягайте на недостатъците и слабите страни

Вие искате за детето си най-добро и се страхувате, че ако избере занимание, за което няма талант и способности, ще се провали и разочарова. Този разговор обаче е за по-късна възраст.

В ранните години му оставете мечтите и дори със смях не изричайте“ От теб няма да излизе архитект“ , като гледате рисунката му с къща. Ако на детето му е интересно и получава удоволствие от някакво занимание, непременно го насърчете, запишете го в кръжок. Дайте му шанс да пробва, не го лишавайте от надежда, че ще успее. Много по-
често се случва хлапе с музикален талант да не го развива поради мързел, отколкото дете без дарба да упорства.

Разбира се, едновременно с това ваше задължение на родители е да помогнете на детето да открие силните си страни и да се погрижите точно тях да развива.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар