Странните реакции на тялото след преохлаждане

Ти лайф за Лекува

Какво се случва с човешкия организъм след екстремно преохлаждане? Реакциите са повече от странни!</h4

Днес ще разгледаме само две от тези реакции на човешкия организъм, които се случват след екстремно преохлаждане.

ОБЪРКАНОСТ НА СЪЗНАНИЕТО

Рядко, но се случва хора, умиращи от преохлаждане, с последни сили да свалят дрехите си. Има истории, разказващи за цели групи,открити мъртви и напълно голи на склона на планини, а дрехите им лежат до тях. Понякога полицията тълкува подобни случаи като разбойническо нападение.

Хипотермията отслабва умствените способности и обърква мислите. На късните стадии се забавя кръвотокът и кръвоносните съдове се разширяват, поради което на пострадалите им се струва сякаш са обхванати от пламък, макар че всъщност тялото им стремително губи топлина. В резултат те се разсъбличат и се обричат на сигурна гибел.

Друга странна реакция при преохлаждане е т.нар. „поведение на закопаване”. Според специалистите под въздействието на студа в човешкия мозък се включва автономен процес, подобен на инстинкта на животните, които преди настъпването на зимата си копаят дупки. С последни сили пострадалите се опитват да защитят тялото си, като максимално се зариват в снега.

ПРЕВРЪЩАНЕ В МУМИЯ

Ако човек умре там, където студът е достатъчно силен, и тялото му дълго не бъде открито, с времето то се превръща в замразена мумия.

Джордж Малъри -изследовател на Еверест, изчезва безследно през 1924 година. Екип алпинисти намира тялото му едва през 1999 г. Голяма част от дрехите му са разкъсани, но замразената под тях плът е съхранена удивително добре. През 2004 г. туристи на австрийско-италианската граница откриват запазеното тяло на австроунгарски войник, престояло в ледник от 1918 година.

В Италия на височина 3200 метра в резултат на топенето на ледовете е намерена мумията на човек от епохата на каменния век. Наречена е Етци. Макар че тялото не може да бъде определено като добре запазено, без студените условия от него не би останало почти нищо освен кости.

За да не се реализират тези вледеняващи душата кошмари в реалността, не забравяйте мерките за безопасност по време на пребиваване на студено и занимания със зимни видове спорт. Избирайте подходящо облекло, не пренебрегвайте защитата и се отнасяйте сериозно към съобщенията на компетентните органи за екстремални метеорологични условия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар