Как да приключите скандал с любимия достойно?

Ти лайф за Лекува

Всеки скандал трябва да се започва с изградена стратегия и да се завършва с достойнство. Но, как да стане това?


Аргументация

Неизпълненото обещание на мъжа ви вероятно не е първото, щом решавате да правите скандал. Много спокойно обяснете това, като припомните други подобни случки. Скорошни, разбира се, не отпреди 5 години. Те имат връзка и са истинската причина да се ядосате.

След като дадете няколко примера, внимателно подберете думите, с които да обясните чувствата си: “ Скъпи, аз съм свикнала да изпълняваш обещанията си, защото държиш на мен.
Когато ги нарушаваш, се тревожа, че вече не ме обичаш“.

Важно е да обобщите и да подчертаете, че сте хора, които се обичат. „Скъпи“ или друга мила дума, с която обикновено го наричате, пък идва да подчертае вашата любов. Така неприятните по същество неща, които казвате, стават по-меки.

Подправки

В скандала, който вдигате на любимия, вие го критикувате остро. Затова формулирайте мислите си така, че в тях да не звучат агресия и безднадежносг, а вяра в доброто у партньора. С научни изследвания е установено, че мозъкът приема отрицателната информация като сигнал за тревога. От праисторически времена у хората е заложено да се постараят да я игнорират с бягство.

Така че ако искате мъжът ви да чуе важната част от скандала, внимателно уравновесете плюсовете и минусите, като гледате приятните думи да са повече. Не казвайте „Разбрах, че Димитър и приятелите ти са по-важни от мен, щом заради тях си готов да не си
изпълняваш обещанията“. Правилното изречение трябва да гласи примерно: „Знам, че не си искал да ме обидиш и тревожиш. Но моля те, скъпи, друг път не постъпвай така“. По този начин подчертавате вярата си в положителните качества на любимия.

Друга важна подправка е шегата. В края на скандала може да изтъкнете, че, вярно, той не е спазил обещанието си към вас и ви е заболяло. Но пък приятелите му са видели доказателство, че не е мъж под чехъл. Колкото и да е неандерталско, това е някакъв плюс от ситуацията, ха-ха.

Въпросът е да не си позволите да изречете примерно „Не давай обещания, като не можеш да ги спазваш“. Вместо да се почувства виновен, в резултат на тази непредпазлива реплика мъжът ви като нищо ще се почувства облекчен, че го освобождавате от задължения.

Телената ограда по границата, която не трябва да позволявате той да прехвърли, е да измести темата или да започне да изрежда контраобвинения срещу вас. Ако чувствате, че скандалът отива нататък, веднага се постарайте да го прекъснете. Иначе пораженията може да са непредвидими.

Заключение

Забележите ли, че започвате да повтаряте едно и също, значи е време да замълчите. Любимият ви не е идиот, сигурно е разбрал от първия, хайде от втория път. Ако не е, може би пък аргументите ви са ялови или емоциите ви пречат да се изразявате ясно. Като циклите обаче, той ще ви разбира все по-малко и ще се ядосва все повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар