Въведение в теорията и практиката на любовния скандал

Ти лайф за Лекува

Всяка жена може да вдигне скандал. Но при любовния скандал има някои особености, с които е добре да се съобразите


Този път сте му толкова ядосани, че няма да мине без скандал. Обеща, че ще ви помогне да направите голямото есенно почистване, а сега ви сервира, че е приел поканата на приятеля си Димитър да празнуват по мъжки имения му ден на село. Чистенето трябвало да отложите. Е как да преглътнете това без скандал?

Спокойно, всички двойки се карат. А повечето се карат често – 25 пъти в месеца според статистиката. Това е кажи-речи всеки ден. Психолозите даже твърдят, че скандалите са признак за любов и доверие. Щом партньорите могат да изразяват недоволството си, значи са сигурни един в друг, не ги е страх, че това ще доведе до раздяла. Като си казвате каквото чувствате, не лицемерите, имате открити и честни отношения. И надежда имате, че любимият ще ви разбере и няма да прави повече така.

Добре, обаче скандалът трябва да тече по правила. Иначе може неочаквано да прерасне в нещо много опасно. От чистенето и имения ден на Димитър може да си спомните за ланския сняг, да минете на повсеместно изясняване на отношенията и така да се скарате, че някой да си събере багажа.

Щом ще вдигате скандал на любимия, не виквайте веднага. Така правят свадливите глупави жени. Пребройте до 100, обмислете за какво и как ще му се карате. После започнете и завършете с финес

Скандал с финес? Ами да, щом целта не е да разтоварите напрежението, като крещите, а да постигнете възпитателен ефект. Може би „възпитателен“ е груба дума за зрял мъж, но както щете го формулирайте.

Правилният скандал си е цяла наука. Задължително е да спазвате основни постулати в нея.

Най-важният от тях е да не крещите. Скандал без викове? И това звучи абсурдно, но децибелите са признак на изблик, на изпуснати нерви, на бурни страсти, които бързо пламват и бързо угасват. А вие се готвите да кажете съществени, макар и неприятни истини на любимия. Затова следете тона си. Колкото по-тихо говорите, толкова по-страховит ще е скандалът заради нещата, които изричате.

В никакъв случай не го обиждайте. Ако засегнете достойнството на мъжа си, той няма да чуе нищо, което казвате. А ще отворите и голяма пукнатина помежду си.

Избягвайте обобщенията от сорта „Ти винаги така правиш“ или „Ти не ме обичаш „. Ако винаги прави неща, които не понасяте, или не вярвате в чувствата му, защо сте с него? Да кажете „Всички мъже сте такива“ е още по-тъпо и предизвиква въпроса вие толкова ли много мъже познавате, та правите такъв извод.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар