Когато сте двама: Колкото по-често се карате, толкова по-бързо ще се сдобрявате?

Ти лайф за Лекува

Независимо от добрия тон и добрите намерения, идва момент, в който се налага да се карате с половинката си

карате
Казват, че колкото по-често се карате с половинката си, толкова по-лесно ще се сдобрите след това. Защо се получава така?

Мит е, че когато недоволствата, тревогите, страховете не се изразяват на глас, двойките не се карат и спасяват връзката или брака си. Истината е, че негативните емоции и проблемите са неминуеми и даже най-влюбените минават през кризи.

Въпреки позитивното мислене „Обичаме се, всичко ще се оправи“, толерантността има граници. Понякога се появяват толкова големи различия, че просто няма как да бъдат игнорирани. Тогава отказът от споделяне на проблемите и чувствата може да се окаже пагубен. Защото никой не е в състояние вечно да потиска негативните чувства, рано или късно избухва.

Психолозите даже твърдят, че двойките, които по принцип избягват конфликтите, се справят по-трудно при кризи, защото нямат отработен механизъм за уреждането им

Онези, които спорят и по малките проблеми, не изпитват толкова силен стрес, когато се изправят пред големи неразбирателства.

Ако двойките искат да оцелеят, трябва да свалят розовите очила и да приемат, че ще се случва единият или двамата да изпитват негативни емоции, да са недоволни един от друг, да се карат. Вместо да избягват конфликтите, игнорирайки проблемите, е нужно да намерят ефективен начин спокойно да ги изглаждат, съветват семейните терапевти.

Ако се разочаровате от вашата половинка, кажете го, недейте да го таите в себе си. Ако ви е ядосала, също споделете веднага, вместо мълчаливо да се сърдите, страдате или лицемерите, че всичко си е наред. Когато се боите за отношенията ви, кажете точно какво поражда страховете ви. Или ще разберете, че нямате основание, или че имате. И в двата случая е по-полезно да знаете, а не да залагате на позитивното мислене.

Да споделяте открито негативните си чувства, да очаквате, че и партньорът ви искрено ще споделя своите, означава, че си имате доверие. Означава и че чувствате сили заедно да се справите.

Когато започнете да обсъждате недоволства или проблеми, помнете колко много обичате и уважавате партньора си. За да мине добре разговорът, започнете от нещата, за които е по-вероятно и двамата да сте съгласни. След това плавно стигнете до различията си.

Глупаво е да смятате, че вие винаги сте прави, а партньорът ви не е. По-до-бре отделете време да чуете какво има да ви каже и да разберете гледната му точка. Когато сте готови да се слушате, сте и готови да се
справите.

За да се случи, най-вероятно всеки ще трябва да направи някакъв компромис. Точно за него ви е нужно позитивното мислене -щом всеки може да отстъпва по нещо свое, за да сте щастливи двамата заедно, значи всичко ще бъде наред.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар