Шок и ужас! Порасналото ви дете си признава, че харесва хора от своя пол!

Порасналото ви дете харесва хора от своя пол. Ау, ужас!

Всеки родител си казва, че на него няма да се случи, но това също е част от живота и е глупаво да се смята за трагедия. Нещо повече – ако вие го намирате за трагедия, ще навредите сериозно на психиката на детето си.

Може да го научите случайно, а може и вашият тийнейджър сам да пожелае да говори с вас за това. И в двата случая най-важно е да запазите самообладание. След като помислите трезво, ще разберете, че не е толкова страшно, колкото ви се е струвало в първия момент.

Синът или дъщеря ви изпитват достатъчно много и силно противоречиви чувства от осъзнаването на своята сексуалност

Все още живеем в консервативно общество, където недоброжелателите спрямо „различните“ хора са повече от толерантно настроените. Вашият тийн вероятно вече е бил и е обект на подмятания, подигравки и шушукания. Като добавим бушуващите хормони, вероятно психически той/тя не е никак стабилен/а. И има нужда от вас.

Първото, което трябва да направите, е да уверите детето си, че го обичате, каквото е, и може да разчита на вашето разбиране. Второто и изключително важно е да му кажете, че той/тя е напълно нормален/а – не е сбъркан/а, болен.

Най-добре е след това да се запасите с информация. Има много книги и сайтове, които ще ви запознаят с проблемите на хомосексуалистите. За съжаление повечето от тях не са български, а нивото на хомофобия е различно във всяка държава. Имайки предвид различията, вие ще успеете да адаптирате информацията и да извлечете от нея най-необходимото. Добре е да знаете, че България е с най-ниско ниво на приемане към хомосексуалистите в целия Европейски съюз.

След като сте добре информирани, поговорете с тийна отново. Вече ще са изникнали въпроси, които , е добре да обсъдите

Например ще криете ли от близкото си обкръжение, че той/тя е гей, има ли проблеми в училище, изпитва ли вина или чувство, че не е „нормален/а“.

Ако се налага, потърсете и консултация с психолог, но най-важното е да покажете, че нищо особено не се е случило. Не унивайте, не гледайте в една точка, не се дръжте, както когато имате проблеми. Дори отвътре да ви кипи, заради детето си сте длъжни да бъдете хладнокръвни. Каквото изживявате, изживявайте го скрито от него. Ако подозре притеснение от ваша страна, тийнът може да спре да ви споделя чувствата и изживяванията си. Едва ли го искате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар