Има ли смисъл да превъзпитавате маминото детенце?

Понеже е трудно да промените маминото детенце, бъдете търпеливи, но не се отказвайте


Действайте точно като със своенравно детенце – обяснявайте, подканяйте, хвалете. Все в един момент ще постигнете някакъв успех.

При това внимавайте да не се намесят свекърът и свекървата. Няма да са на ваша страна. Той е формирал не само навиците, но и възгледите си под тяхно влияние. Съвсем сигурно е, че вашият любим е наследил мъжкото тесногърдие от баща си, който също е мамино детенце за свекърва ви. Има известен шанс тя да съзнава, че това не е най-добрият модел за семейство. Но по-вероятно е да убеждава сина си колко си е прав, а пък вие не го обичате достатъчно, щом отказвате да се грижите всеотдайно за него и го товарите с домакинска работа.

Маминото детенце от един по-различен вид цял живот е свикнало да намира изгладени дрехи, приготвена храна, подредена къща и изобщо не се е замисляло как това се случва на практика. Даже и някога да е искало да помогне на родителката си, тя не е позволявала. Смятала е, че ако някой трябва да й помага, това е съпругът й, не синчето. Т.е. паднал ви се е не мъжки шовинист, а разглезено момче. То смята, че всяка жена, която го обича, му пере чорапите. Това си върви с любовта, неотменна част е от нея.

Обикновено точно тези мамини детенца са научени и да не се главоболят с разни не чак толкова важни семейни решения. От вас се очаква да направите проучване как да отидете на почивка, сбито да изложите информацията, заедно да избере от 1-2 варианта и после всичко да уредите. А на въпроса в зелено или в синьо да боядисате хола, ще чуете „Както искаш, скъпа“.

Стратегията ви с този мъж трябва да е по-хитра отколкото с онзи от първия вид. Понеже той смята, че праните му чорапи са част от любовта, ще се почувства необичан, ако го оставите да се оправя сам.

Пак седнете и договорете като равностойни партньори кой какво от домакинските работи върши. Но се постарайте да си само поделите онези, които са и за двамата. В тази къща заедно живеете, значи и заедно я чистите. На това той ще се съгласи, без да се обиди, въпреки че никога не е помагал на мама дори за собствената си стая. Онези грижи, които са лично за него, доброволно възложете на себе си, за да не го нараните.

Питайте го всяка вечер какво му предстои на следващия ден в работата, избирайте му подходящите дрехи, подреждайте му ги, за да се чувства щастлив.

Може на шега да предложите да му покажете как се глади риза, та като се разболеете на легло, да не ходи измачкан. Той ще разбере намека.

Не очаквайте лесно да промените навиците му. И на вас ви е нужно постоянство, но за превъзпитанието на този вид мамино детенце използвайте повече игрови модели. В крайна сметка ще му светне, че любовта не върви задължително с чорапи, прани от любимата.

Добре е също да не намесвате свекървата и свекъра. Съмнително е, че ще ви бъдат съюзници, нали те са разглезили сина си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар