Как да разпознаете истинската био-козметика?

В козметиката определенията “ натурална“, “ органична“ и „био“ са култови повече от три десетилетия


Развитието на биохимията и на технологиите вече наистина позволява да се извличат екстракти от растения, а не да се създават техни аналози по химичен път. Само че на пазара въпросните определения се използват доста фриволно.

Биокозметиката е направена от натурални компоненти в съответствие с изискванията на Международната асоциация ЕСО-CERT и хартата COSMEBIO.

Това означава, че всички продукти са строго контролирани и само производители, преминали през стриктните тестове, могат да използват наименованието „био“. Когато избирате козметика, е важно да търсите на опаковката означението на тези специални сертификати, ако искате наистина да сте сигурни какво купувате.

При подробното описание на състава вижте дела на натурални екстракти – те трябва да са минимум 95%. Също 95% от използваните растения трябва да са отгледани в екологично чисти плантации.

Консервантите са ключовият фактор при избора на козметика. Има специално разработени консерванти, използването на които е допустимо в био кремове.

Примерно, така популярните от рекламите парабени са естествени вещества, които държат плодовете и зеленчуците здрави. Когато парабените са извлечени от растения, те не са това зло, което бива обвинявано за ред кожни заболявалия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар