Как да станем незаменими за шефа?

Този човек – началникът, е много важен във вашия живот


От него зависят 50% от щастието ви. Нали половината от времето, през което не спите, прекарвате в работа -най-малко 8 часа поне пет дни в седмица. Не е задължително чак да се обичате с шефа – той не ви е гадже, достатъчно е да ви смята за незаменими.

То всъщност незаменими хора няма. Но някои лесно могат да бъдат прежалени, а след други зейва дупка в екипа, за която трябва време да бъде запълнена. Може да се намери равностоен по квалификация специалист, той обаче трябва да навлезе в работата, да свикне с колегите и партньорите, да се научи да разбира шефа. По тази причина всеки добър мениджър се старае да не губи ценни хора. Вие просто трябва да го убедите, че сте един от тях. Даже – че сте най-трудно заменимият.

За да разчита на вас, не е достатъчно да сте отлични професионалисти, които отговорно си вършат задачите и постигат целите, мислят в перспектива, дават идеи, проявяват инициатива, не мрънкат, кога-то се наложи да свършат нещо допълнително, отлично работят в екип. Всичките тези задължения сигурно са изброени в длъжностната ви характеристика и шефът ви приема, че точно за съвестното им изпълнение си получавате заплатата. За да ви смята за незаменими, далеч по-важни са неща, които не ги пише в документите.

Не е чак толкова трудно да му създадете това усещане, ако се постараете да внесете промени ^ отношенията си с него, с колегите и със себе си.
Началниците са заети хора. Те най-много ценят подчинените, които не им губят времето и ги разбират от половин дума.

1. Винаги знаете какво иска – това е най-сигурният начин, по който да станете незаменими за шефа. Ако сте в нова компания, обикновено трябва малко време, за да го постигнете. Но е голяма грешка, ако сте навъртели стаж във фирмата и не сте се опитали да вникнете в стила на ръководителя.

2. Винаги опитвате – това
е вторият изпитан начин шефът да ви смята за незаменими. Абсолютно сигурно е, че няма ръководител, който да понася любимата българска реплика „Това няма да стане“. Понеже тя е масова, а никой не обича да губи време и енергия да агитира подчинените си да свършат нещо, да направят промяна, да се напънат малко повече, не-негативно настроените хора са наистина незаменими. Още по-ценни са, когато не само не бягат от предизвикателствата, ами се заемат да преценят потенциалните рискове и да намерят как да се справят с тях. За всеки началник най-незаменими са хората, които не решават проблеми, а ги предотвратяват.

3. Вашите идеи винаги са (и) негови – този трик работи безотказно. Всеки добър мениджър цени хората,. които дават идеи как компанията да работи по-ефективно, съзнавайки, че не може сам всичко да измисли. Но е и съвсем човешко да се ласкае от мисълта, че той е вдъхновил подчинения си. Реплика от сорта “ Като ви слушах да говорите за…, си помислих, че може да направим…“ е напълно достатъчна. Не е подмазваческа. а изтъква заслугата на шефа, пише „Всичко за семейството“. Дори да не е вярна, звучи добре пред екипа и особено пред началниците на началника. Показва уважение и липса на егоизъм у служителя -все плюсове за усещането, че той е незаменим. Освен това този трик помага да прокарвате идеите си, което ви кара да се чувствате удовлетворени.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар