Дали ще е хубава усмивката, зависи и от зъбите

Зъбите са първото, което вижда събеседникът ви, когато се усмихнете. В съвременния свят белоснежна усмивка е рядко явление


Многобройни фактори водят до потъмняване на зъбите, основните са пушене, голямо количество сладкиши, много кафе, чай и напитки с изкуствени оцветители. Избелването може да направи професионалист, но може и у дома да върнете поне отчасти блясъка на усмивката.

Старайте се да миете зъбите винаги след храни и напитки, които ги оцветяват. Използвайте избелващи пасти за зъби. Посъветвайте се със стоматолога си как и по колко време да търкате зъбите.

Специалните избелващи процедури правете не по-често от веднъж в седмицата. Иначе може да повредите емайла на зъбите. Не прибягвайте до тях, ако имате много пломби, особено на видими места. Не се препоръчват и при възпаления в устната кухина.

• Содата е ефективен начин за избелване на зъбите, но е опасна за емайла. Затова я използвайте през две седмици. Може да я поръсите на четката или върху парче марля. Трийте само зъбите, пазете венците. След това задължително измийте с обичайната паста.

• Кислородната вода също може да ви помогне. Най-напред нажабуркайте добре устата с 20 капки, разтворени в половин чаша вода. След това потопете клечка за уши в кислородната вода и внимателно натрийте всеки зъб от всички страни. Изжабуркайте добре с чиста вода.

• Маслото от чаено дърво е не само много добро избелващо средство, но и отлична профилактика срещу зъбен камък. След като си измиете зъбите, нанесете няколко капки на тампон и натрийте цялата повърхност на зъбите. След 3-4 минути изплакнете с вода.

• Няколко капки лимонов сок избелват много добре зъбите. Достатъчно е да ги капнете на четката, а след това да поставите пастата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар