Ушната терапия облекчава болката! И още…

Акупунктурните точки на външното ухо могат да се използват за лечение на болести, облекчаване на болката и за анестезия. Техниката датира от едно хилядолетие, но през последните години е доразвита както в Китай, така и във Франция.

Ушна терапия

Ушна терапия

Точките се локализират в ухото чрез натискане с деликатен, тъп инструмент, за да се открият чувствителните места, или чрез използване на електрически сензор, за да се намерят точките, които имат ниско електрическо съпротивление.


След това точката се стимулира или чрез електричество, или с малки традиционни игли. Те се държат за около 16 минути и от време на време се манипулират. Или обратното, малка пръстенообразна игла или капса може да се фиксира в точката на ухото и да бъде държана няколко дни, осигурявайки непрекъснато лечение, продължаващо кратък период от време. Те се придържат на място чрез малки късчета лейкопласт. Иглите работят по същия начин като традиционната акупунктура, но капсите действат по-скоро като лека форма на акупресура.

Тъй като има над 120 точки върху всяко ухо, те са разположени съвсем близо една до друга и затова е много важно да бъдат точно локализирани, за да е ефективно лечението.

По време на лечението в ухото постепенно започва да се долавя тъпо или изтръпнало усещане, като подобно е възможно да има и в засегнатата част от тялото.

Ушната акупунктура се основава на идеята, че всяка част от ухото е огледало на тялото като цяло. Например върху ухото има бъбречни меридианни точки. В резултат на това почти всяко оплакване може да се лекува с ушна акупунктура. Понякога тя се използва заедно с телесна акупунктура, но някои терапевти я прилагат самостоятелно за диагностициране и лечение.

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА УШНАТА ТЕРАПИЯ?

Ушната терапия традиционно се използва при пристрастявания и контрол на болката (по време на раждане или при терминално болни например). Днес тя е разширена, за да включва:

  • дихателни разстройства
  • локални наранявания
  • мускулно-скелетни проблеми
  • главоболия, мигрени и синузит
  • цялостни дисбаланси, причиняващи дълговременна болест, например артрит, стомашно-чревни разстройства и кожни проблеми.

Тъй като е неинвазивна и може да се приспособява към възрастта и здравословното състояние на пациента, тази терапия е безопасна за повечето хора. Все пак на Запад тя все още се смята за недоказана и е за препоръчване да се консултирате с вашия лекар, преди да се обърнете към нея.

Алое вера гел “ Леки крака“ 125мл С бърз охлаждащ ефект! Незабавно усещане за свежест, облекчение и комфорт!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар