Ето как се забавляват съвременните деца през лятото!

Спомняте ли си каква беше програмата на децата преди няколко десетилетия през лятото? Криеница, стражари и апаши, дълги списъци с книги за четене, на заточение при баба на село…

Днес нещата са коренно различни – децата могат да се „изучат“ за писатели и архитекти само за месец-два, да пробват скулптура, журналистика, фотография, поп и джаз пеене.

Предложенията за артистични школи през лятото са стотици в интернет. Хубавото е, че дори да сте се позабавили в избора да включите отрочето си, може и в този момент. Повечето школи предлагат цени за ден,

деца

Забавления за деца

седмица и месец. Включени са и кратки екскурзии и много занимания сред природата.

Колкото повече четете, толкова повече ще ви се иска да сте пак на 7 и да пробвате всички невероятни предложения.

Умения

С удивителни умения може да се върнете заедно с детето от природно училище „Творилци“. То се намира между с. Рилци и Благоевград и е място, на което може да научите различни природни и естествени методи за работа – засаждане на плодни семки и костилки, билки, зеленчуци и полезното им съчетание, пише „Телеграф“.

Домакините могат да ви обучат на какви ли не чудатости – работа с глина, начини на правене на естествено място за живеене, баня, хладилно помещение, тоалетна.

Предвидено е разучаване на различни кристали, почистване на природни места от отпадъци, уроци по дърводелство и… оформяне на хармонично място за пчели и пчелни кошери.

Витоша

От 11 до 15 юли на Алеко десетки хлапета ще се включат в „Природа, спорт и архитектурна работилница“. На 11-и темата е „Термитници“ и предвижда малчуганите да се запознаят подробно с обиталищата на термитите и тяхната уникална вентилационна система. Мнозина архитекти са заимствали идеи от термитите, а децата ще направят първите си макети на сгради от глина.

После ще поиграят петанк. На следващия ден групата ще се посвети на конната езда, а на 13-и темата е „Къща на дърво“. На 14 юли децата ще се научат как да си правят бивак, как се оцелява в планината, как се разпъва палатка и се пали огън и т.н.

„Модели на мостове от камъни и клечки“ е последната тема и е свързана с творчеството на Кольо Фичето и после всеки трябва да направи макет на мост. Всичко това струва 180 лева с включен транспорт, обяда си го носете от вкъщи.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар