Антъни Бурдей – бунтар и любимец на всички домакини по света

Ето какво казва Антъни Бурдей за „Поверително от кухнята“

anthony bourdain

Отне ми около година. Нямах лукса да разполагам с много време. Работех като шеф готвач от 8 сутринта до 1 през нощта. Затова не ми остана време да измисля добра причина, поради която да не направя нещо толкова глупаво като това да напиша книга. Ставах сутрин и още преди да си измия зъбите, запалвах цигара (тогава все още пушех), сядах и пишех колкото мога. Всеки ден по час-час и половина. Бях напълно убеден, че никой няма да я чете. Затова нямаше защо да се тревожа какво очакват хората или пазарът от мен. Не се редактирах, дори не четях повторно какво съм написал. Нямах време да се изпълвам със съмнения и самокритики. Просто имах една история и я разказах толкова бързо и толкова забавно, колкото можех.

За последното, което е сготвил вкъщи

Правих пиле Кацу за обяд на дъщеря ми. Всеки ден, в който съм в Ню Йорк, й правя обяд за училище. Въобще, откакто съм баща, готвя много вкъщи. Отдавна не съм работил в ресторант и имам възможността да се наслаждавам на готвенето като на удоволствие. Наистина го обожавам, вманиачен съм в него!

Когато съм вкъщи, глезя щерка ми да избира закуската си всеки ден и гледам да не повтарям рецептите, които й приготвям за обяд в училище.

Какво се опитва да научи дъщеря си

Да не бъде посредствена! Дори да се проваля в нещо, да го прави по великолепен начин! Важи за всичко. Във всичко трябва да бъде невероятна и да дава най-доброто от себе си.

Най-смелото нещо, което е правил

Да се опитам да стана добър на жуи-жицу (б.р. бразилско бойно изкуство) на 58-годишна възраст. Сега съм на 59 и току-що взех синия си колан. Това е най-трудното нещо, което съм правил през целия си живот. Никога не съм стъпвал във фитнес салон. 45 години бях пушач, имах наднормено тегло, но започнах да тренирам жиу-жицу. Да се изправиш пред огромен и суперяк 22-годишен борец, който се опитва да ти строши ребрата – не беше лесно, повярвайте.

Най-новото, върху което работи

Семейна книга, която се казва Appetites – ще излезе на 25 октомври – 2016 г. Това е книга с рецепти, които готвя със семейството си. Никога не съм имал нормално семейство. Жена ми яде единствено животински протеин. Дъщеря ми е странно дете. Приятелите ми – също. Последното нещо на света, което трябва да се очаква от мен, е семейна книга. Но ще бъде интересно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар