Златото най-добре пази младостта и красотата на жената

Златото е най-добрият приятел на жената, решила да запази младостта си

злато маскаНяма нужда да спите със златна маска като Клеопатра. С развитието на нанотехнологиите благородният метал във вид на миниатюрни частици се смесва с екстракти от полезни растения и стяга лицето и тялото.

Прониквайки в дълбоките слоеве на кожата, златото я възстановява и намалява дълбочината на бръчките. Насища с кислород, ускорява клетъчното обновяване, подобрява обменните процеси, засилва кръвообращението, активира синтеза на колагена. В салоните се предлагат масажи със златно олио и СПА процедури с 24-каратово злато. Терапията има моментален ефект при бръчките около носа и устата, на челото и така наречения пачи крак. Терапиите с чисто злато са подходящи за възраст над 30 години. Златната козметика има благотворен ефект и върху косата – повилява на косопада, забавя побеляването й.

Среброто, най-силният естествен антибиотик, трудно се съхранява в активна форма в кремовете, тъй като в досег с въздуха бързо се окислява и губи полезните си свойства. Но и при него на помощ идват нанотехнологиите. Най-достъпната и безвредна форма за прием е колоиден сребърен разтвор. Козметиката с него помага при възпалителни процеси, възстановява тургура и еластичността на кожата. Незаменима е при пъпки и акне.

Вкъщи може да си приготвите сребърна вода. В 3 л вода сложете 100 г чисто сребро – лъжици, вилици, бижута от сребро, но без камъни и друг метал. Може да си купите флакон концентрирана сребърна вода от аптеката.

За разгримиране към 250 мл концентрирана сребърна вода прибавете 1 ч.л. морска сол и сок от половин лимон. Лосионът се съхранява в хладилник няколко дни. Измиването със сребърна вода действа много добре на суха и лющеща се кожа. Тоник за нормална кожа ще направите от сока от един лимон, 1 ч.л. глицерин и сребърна вода. За мазна и проблемна кожа смесете 100 мл сребърна вода и 2 капки масло от чаено дърво. За маска за мазна и проблемна кожа забъркайте хума, аспирин, стрит на прах, капка масло от чаено дърво и долейте сребърна вода до получаване на кашичка. Може да се замразите сребърна вода и да масажирате лицето с ледени кубчета, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар