Направете си маска за лице с яйце

Направете маска за лице

Извадете едно яйце от хладилника и поглезете кожата си. Ако тя е суха и се нуждае от хидратиране, разбийте жълтъка. Ако е мазна, отделете белтъка; можете да добавите към него малко лимонов сок или мед. За нормална кожа използвайте цялото яйце. Намажете лице­то, отпуснете се и изчакайте 30 минути, после из­плакнете. Така кожата ви ще бъде мека, свежа и чиста.

 

Яйцата може да се използват още и за:

 

  • Използвайте вместо лепило

Ако ви е свършило безцветното лепило, а искате да залепите хартия или тънък картон, можете безпроблемно да го заместите с яйчен белтък.

  • Добавете към компоста

Яйчните черупки са идеална добавка за компоста, тъй като са богати на калций – полезно за растенията хранително вещество. Стрийте ги добре, преди да ги изсипете в почвата, защото така ще се разгра­дят по-бързо.

  • Полейте цветята

Не изливайте в мивката водата, в която сте варили яйца. Оставете я да изстине и полейте с нея цветята, защото тя съдържа много хранителни вещества.

  • Засейте семената

Поставете счупените наполо­вина черупки в опаковката от яйцата, напълне­те ги с пръст и посейте вътре семената. От че­рупките те ще извлекат хранителни вещества. Щом растението достигне височина 7,5 см, можете да го пресадите в градината. Преди това обаче махнете черупките. После ги натрошете и ги прибавете към компоста или ги заровете в градината.

 

Гроздови процедури за мазна кожа

 

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар