Ето как прическата ви може да остане трайна

Във фризьорските салони прическите държат по-дълго, а вкъщи не можем да получим същия резултат

букли

Тайната е не само в уменията на коафьорите, а и в сешоара. Той трябва да върти максимален обем въздух, което позволява косите да се изсушават по-бързо, без да увреждат косъма. Такива са новите технологии, при които струята излиза през специална лампа (или керамична плочка), която излъчва отрицателни йони. Те микронизират водните капчици и времето за Сушене се намалява, а косъмът съхранява влагата си. Ако не разполагате с такъв уред, по-добре сушете косата с памучна кърпа.

За сезона са актуални са фризурите на вълни и с повече обем. Ето как ще си направите фризура в модните тенденции. В корените нанесете стилизираща пяна и навийте косата кичур по кичур стегнато на кръгла четка, за да се изпече на въздушната струя. Дръжте сешоара на разстояние 30 см. Най-добре е да наклоните главата надолу и така да се сушите. С този трик прическата ще е още по-въздушна. Готовите вълни леко оформете само с пръсти, фиксирайте фасона им със студена въздушна струя или пръснете малко лак.

Тази прическа може да трансформирате в кок, като съберете косата с фуркети и я вдигнете отзад пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар