Бръчките от цигарите се изпъват най-трудно

Ти лайф за Лекува

Всяка изпушена цигара е черна точка за красотата

цигари, жена, бръчки

Лицето на димящите дами старее четири пъти по-бързо от лицето на непушачките. Виновни за преждевременните бръчки са свободните радикали от никотина, които разрушават колагеновите и еластинови влакна на кожата. От нарушаване на кръвообращението капилярите изтъняват, пукат се и се появява купероза – мрежа от червени „звездички“. Токсичните вещества в дима – над 4000, удебеляват роговия слой и при нередовно почистване се образуват комедони (черни точки).

„Ако не кажете сбогом на цигарите, трябва да подобрявате състоянието на кожата със специални грижи – редовен пилинг, антиоксидантна и кислородосъдържаща дермокозметика, витаминни процедури“, е препоръката на козметичката Мая Иванова, която тя отправя първо от страниците на вестник „Всичко за семейството“.

Специалистката предупреждава, че кожата на пушачките е два пъти по-мръсна, защото абсорбира съставките от дима. Всеки ден лицето трябва да се почиства с мек гел, който отстранява вроговените клетки от повърхността на кожата, а на две седмици се прави ензимен пилинг.

Подходяща за пушачките е дермокозметиката, която действа на ниво клетка. Мая Иванова казва, че дори и 5 изпушени цигари дневно предизвикват недостиг на кислород. Ще го набавим с кислородосъдържащи серии, които повишават енергийния обмен в клетките, активират деленето и стимулират синтеза на колагена и еластина. Подходящи са продуктите с енергиен комплекс, който съдържа стабилизиран чист кислород, екстракт от японски зелен чай, карнитин и коензим Q10. За възстановяване еластичността на кожата на пушачките е необходима козметиката с мощни антиоксиданти – витамините А, С и Е и коензим Q10, които неутрализират свободните радикали, както и с хиалуронова киселина и хидролизиран колаген и еластин, които забавят преждевременното стареене пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар