Ела, изгрей!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ти си тотално изтощена след поредното среднощно будуване и знаеш, че кожата и очите ти издават всички признаци на умора. Ето 7 изпитани начина да я прикриеш, за да изглеждаш отпочинала като след здрав 8-часов сън

1. ЕКСФОЛИРАЙ ХУБАВО

Работата по Въз­становяване през нощта включва u естествено освобождаване от мър­твите клетки, които карат кожата на лицето да изглежда повяхнала и със сивкав тен. С добър ексфолиант за лице мо­жеш бързо да постигнеш същото, стига да избе­реш такъв с меки гранулки вместо с химически агенти като гликолова или млечна киселина. Те могат да изострят чувствителността към слънцето и да оставят малки петънца по повърх­ността на кожата, зато­ва по-добре ги използвай единствено и само вечер преди лягане.

2. ПООХЛАДИ СЕ

Може да не ти звучи много привлекател­но, но студеният душ стимулира кръвообраще­нието в тялото, а това пък води до тонизиране на лицето. Редица из­следвания доказват, че понижаването на темпе­ратурата с няколко гра­дуса може да те накара да се почувстваш доста по-жизнена. Ако въпреки това не се наемаш да скочиш под хладния душ, то поне изплакни лицето си с леденостудена вода, за да го събудиш. Спреят с термална вода пък ще ти помогне да го осве­жаваш периодично през целия ден.

3. ОВЛАЖНИ ДОБРЕ

Липсата на сън може да увреди кожната бариера и да затрудни влагозадържането. А не­достатъчната хидратация, както знаеш, води до силно подчертаване на сухите линии и бръчици, които вече са сложи­ли отпечатък на лицето. Това може да придаде още по-уморен вид на излъчването. Нанеси плъ­тен слой хидратант, за да възстановиш баланса на кожата, а за мигновен озаряващ ефект опитай продукт, съдържащ ви­тамин С и микросфери с цветни пигменти, които се адаптират към цвета на кожата.

4. РАЗДВИЖИ СЕ

Подпухнала си и имаш торбички под очите? Направи де­сет високи подскока, последвани от десет дълбоки вдишвания (след това повтори). Може да звучи странно, но това упражнение има страхо­тен ефект. Причината: лимфната система няма собствена мускулатура и тялото разчита изцяло на външните движения и дишането, за да се дре­нира в областите, които задържат течности, в това число 6 зоната под очите. В тази връзка йога упражненията, фоку­сирани върху правилното дишане, са незаменими.

5. НЕ СЕ МАСКИРАЙ

Нали не мислиш, че за да заличиш приз­наците на умора Върху лицето, трябва да го скриеш с плътен слой фон дьо тен? Избери такъв с кремообразна текстура и светлоотразяващи частички и го нанеси тънко с пръсти. Бъди сигурна, че лицето ти ще изглежда доста по-живо и от починало, ако все пак кожата ти се вижда изпод грима. Ако слагаш пудра, се фокуси­рай само върху челото, брадичката и отстрани на носа, защото бля­съкът върху скулите и в средата на носа придава много свеж и младежки вид на изражението.

6. ИЗВИЙ МИГЛИТЕ

Професионалните гримьори са единодушни, че това е един от най-успешните начини да събудиш погледа без каквито и да било усилия. За да отвориш максимално очите, постави миглоизвивачката колкото се може по- близо до основата на миглите. Достатъчно е да стиснеш един- два пъти, за да направиш миглите по-дълги и извити, а очите да изглеждат свежи, отпочинали и готови да погълнат многобройните чудеса на предстоящия прекрасен ден.

7. ОСВЕЖИ КЛЕПАЧИТЕ

Да озариш погледа и да скриеш сенките под очите, е лесно с кремообразен коректор (но не повече от един тон по-светъл), нанесен върху фон дьо тена. Зачервените клепачи обаче изискват по-фина намеса. Опитай да ги обтриеш нежно с памуче, напоено с „Африн“. Оксиметазолинът, който се съдържа в капките за нос, има способността да намалява зачервяването и подуването. Ако въпреки това клепачите продължават да розовеят, нанеси база за сенки, за да изравниш цвета на кожата.

 

 

Натурални средства за поддържане на кожата

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар