След 11 години: Рускиня научи, че е умряла

Жената е научила това, когато кандидатствала за надбавка за непълнолетни деца

Жителка на град Люберци край Москва в навечерието на рождения си ден разбра, че е умряла преди 11 години. Жената е научила това, когато кандидатствала за надбавка за непълнолетни деца, съобщиха руски медии.

Дамата каза, че е получила обаждане от отдела за социални помощи на местното кметство. „Първо казаха, че няма потвърждение за заетост, казвам ще го представя. Те: „Не, не е това въпросът. Просто, не знаем как да ви го кажем. Ние, казват те, не можем да ви дадем надбавката, защото имаме в ръцете си вашия смъртен акт. Вие сте записана като мъртва на 29 ноември 2011 година“, каза разказа жената.

Както се оказа, смъртният акт съдържа данните на нейна съименичка, които изцяло съвпадали. С едно само изключение – местожителството. Покойната адашка живеела в южния град Ростов, където починала през 2011 година.

Потърпевшата сега ще трябва да докаже, че е жива не само физически, но и по документи. Перспективата за „възкръсването” не я радва много, но тя няма друг изход. Вече се е свързала с няколко служби, но ще трябва да обиколи още няколко институции.

По-рано в Московска област съобщиха, че калкулаторът на доходите за обществени услуги ще опрости получаването на детски надбавки.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар