Котарак предотврати обир в Мисисипи

“Чувате за кучета-пазачи, но това е котарак-пазач”, хвали домашния си любимец Евърит

Американец от Мисисипи твърди, че домашният му котарак е предотвратил обир в жилището и вероятно е спасил живота му, предаде Асошиейтед прес.

Нареченото Бандит, 9-килограмово животно, живее с пенсионера Фред Евърит в Белдън, предградие на Тюпълоу. Двама души се опитали да проникнат в дома им миналата седмица, но котаракът направил всичко по силите си, за да предупреди стопанина за опасността. Това разказва той пред местния в. “Нортийст Мисисипи джърнъл”.

“Чувате за кучета-пазачи, но това е котарак-пазач”, хвали домашния си любимец Евърит, който е на 68 години.

Опитът за обир е извършен между 02:30 и 03:00 часа сутринта на 25 юли, разказва той. Мъжът първо се събудил от мяукането на Бандит в кухнята. След това животното се втурнало в спалнята, скочило на леглото и започнало да дърпа завивката и ръцете на Евърит. Американецът вече знаел, че нещо не е наред.

Станал, за да разбере причината за поведението на Бандит и открил двама мъже пред задната врата на дома си. Единият имал пистолет, а другият използвал лост, за да отвори вратата.

Когато извадил пистолет и се върнал в кухнята, потенциалните натрапници вече били избягали. Евърит разкрива пред изданието, че не е викал полиция, и че без Бандит ситуацията е щяла да бъде различна.

„Слава Богу, не се стигна до конфронтация. Но мисля, че е само заради котарака“, обобщава човекът.

Възрастният мъж осиновил спасителя си Бандит преди четири години от приют за бездомни животни.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар