Амбър Хърд ще плати $15 милиона на Джони Деп

Заседателите решиха, че актьорът категорично е доказал, че е наклеветен

На третия ден от разискванията журито достигна до присъда по делото на Джони Деп и Амбър Хърд, съобщи ABC News. Заседателите решиха, че актьорът категорично е доказал, че е наклеветен от бившата си и присъдиха обезщетения от общо 15 млн. долара. 10 милиона долара са за компенсация на щети, а другите 5 -наказание за нанесени щети.

Хърд получи по своя контраиск само 2 милиона компенсация за щети и нищо като наказателни плащания.

Журито прекара в разисквания общо 14 часа.

Спечелилият делото Деп на присъства на прочитането на присъдата във Феърфакс, Вирджиния, поради “трудови задължения, насрочени още преди процеса”. Той щял да гледа събитието от Великобритания. Говорител на Хърд изтъкна в изявление пред ABC News, че отсътвието на ищеца е показателно за несериозното му отношение:

“Докато Джони Деп си свири на китара в Британия, Амбър Хърд очаква присъдата във Вирджиния.”

58-годишният Деп съди 36-годишната си бивша съпруга за 50 милиона долара за клевета заради нейна статия в The Washington Post  от 2918 година. Там Хърд пише, че е търпяла домашно насилие, но без да уточнява името на насилника. Тя пък подаде насрещен иск за 100 млн. долара срещу Деп.

Двамата се срещнаха на снимачната площадка на “The Rum Diary” през 2011 година и се ожениха през 2015. Бракът продължи до 2017 година.

На процеса и двамата взаимно се обвиниха в малтретиране и всеки отрече твърденията на другия. Деп твърди, че именно той, а не Хръд, е жертва на насилие. Тя пък признава, че му е посягала, но твърди, че това винаги е ставало при самозащита.

Красавицата заяви, че актьорът я е тормозил физически многократно през времето, в което са били заедно. Звездата от “Карибски пирати” отрича това да е истина.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар