Какво наистина помага при цистит!?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Терминът „цистит” се отнася до инфекция на пикочния мехур, обаче тя често се използва за описване на широк кръг от инфекции на долните пикочни пътища. Цистита предизвиква редица неприятни симптоми, включително промяна на цвета и силна миризма на урината, парене, болка и / или затруднено уриниране, отпадналост и дискомфорт в коремната област. Цистита често се лекуват с антибиотици, но има редица естествени средства, които могат както да лекуват, така и да предотвратяват цистит. Прочетете, за да научите повече.

1. Започнете течна диета в началото на цистита, особено ако симптомите са придружени с висока температура. Трябва да приемате само вода, пресен сок от кокос, пресни плодове и зеленчукови сокове, билкови лекарства и чайове за 2 до 4 дни.

2. Включете спанак и сок от ряпа към суровата плодово-зеленчукова диета. Трябва да пиете поне една чаша сок от ряпа с листа всеки ден, докато симптомите отшумят. Също така са необходими 100 – 200 мл пресен сок от спанак, ежедневно за да помогне за по-комфортно уриниране.

3. Смесете 1 чаша пресен сок от краставица с 1 супена лъжица суров мед и 1 супена лъжица пресен лимонов сок или лайм. Краставица е естествен и нежен диуретик, докато меда, лимона и лайма са естествени антибактериални средства, които ще помогнат за отстраняване на причината за цистита. Този лечебен сок трябва да се взема най-малко три пъти на ден, докато симптомите отшумят.

4. Добавете свеж лимонов сок към водата и чайове и пийте колкото можете повече. Соковете от лимон и лайм са безценни природни лекарства в лечението на цистит. Те ще помогнат за убиването на бактериите в пикочния мехур, ще спрат усещането за парене, което присъства по време на уриниране и ще помогне да се спре евентуално кървене, което може да присъства.

5. Други известни природни продукти в помощ на лечението и превенцията на цистит са листа от бреза, мечо грозде и червената боровинка. Тях също можете да приемате като чайове и сокове, но за оптимален ефект комбинирайте природните средства с хранителни добавки наситени с достатъчно количество екстракти. Подходящ пример е УРОХЕЛП, който комбинира и трите билки в максимално концентрирана формула, така че ефектът да бърз и сигурен. Червената боровинка в УРОХЕЛП има антисептичен ефект. Потиска прилепването и задържането на патогенни бактерии и микроорганизми по стените на пикочния мехур и уретера.

6. Киснете се в топла вана, за облекчаване на болезнените симптоми на цистита. Можете също така да прилагат топли компреси на корема, което е необходимо за облекчаване на болката. За да преборите инфекцията и да облекчите болката, също така е изключително важно да държите топло през цялото време.

Вижте още за превенцията и лечението на цистита!

 Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар