Борис Бекер получи две и половина години затвор за измами при фалита си

54-годишната германска тенис звезда и трикратен победител на “Уимбълдън” бе намерен за виновен в четири нарушения

Носителят на 6 титли от Големия шлем в тениса Борис Бекер бе осъден в петък на две и половина години затвор за нарушения в условията по фалита му от 2017 година, съобщи CNN, като цитира Британската служба по изпадането в несъстоятелност. 54-годишната германска тенис звезда и трикратен победител на “Уимбълдън” бе намерен за виновен в четири нарушения на банкрута си, включително прикриване, недеклариране и преместване на значителни активи.

По време на обявяване на присъдата в лондонски кралски съд Бекер бе придружен от своята приятелка Лилан де Карвальо Монтейро. Съдията  Дебора Тейлън постанови бившата звезда да излежи ефективно половината от присъдата. Според нея Бекер е изгубил кариерата и репутацията си в резултата на банкрута, но не е показал съжаление и приемане на вината си и се е опитал да се разграничи от нарушенията си и от фалита.

Бекер декларира личен фалит през 2017 година, което означава, че законът го задължава да разкрие всичките си притежания. Той имаше около 450 000 долара, разпределени впоследствие между трети страни, имот в Леман, Германия, и 75 000 акции в Breaking Data Corp, според Службата по несъстоятелност.

Според прокурора Ребека Чалкли Бекер е бил “избирателен” в обявяването на имуществото си. Когато му е било угодно, го е разкрива изцяло, когато не – не го е правел. Той се опитвал да изиграе системата чрез трансфериране и прикриване на активи, като е възпрепятства кредиторите да получат активи за около 2,5 милиона долара.

Шефът на службата по несъстоятелност,  Дийн Бийл, нарече присъдата “ясно предупреждение” към онези, които мислят “да крият своите активи и да им се размине”.

Бекер направи историческо постижение през 1985, когато спечели най-авторитетния тенис турнир “Уимбълдън” на 17 години. В следващите 11 години от тенис кариерата си той победи още 5 пъти в турнири от Големия шлем. След оттеглянето си от активния спорт той остана в тениса като треньор на Новак Джокович и като коментатор и специалист.

Според адвоката му съдебният процес напълно е унищожил кариерата му и Бекер нямало да може да се намери работа и щяло да се наложи да разчита на милостиня, за да оцелява.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар