Внимавайте! Това са най-честите причини за мозъчен удар

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-честите от тях включват тютюнопушене, диабет, високо кръвно налягане

Има различни причини, поради които някои хора са по-склонни към риска от инсулт.

Има големи артерии, които транспортират чиста кръв и хранителни вещества до мозъка. Най-голямата от тях всъщност е средната мозъчна артерия. Тя доставя кръв към страничните части на темпоралната, фронталната и теменната части на мозъка.

Тези части от нашия мозък регулират функциите на лицето, ръцете, гърлото и дланите.

Мястото, където тази голяма артерия се отделя от вътрешните каротидни артерии, обикновено се появява като място на запушване, което може да доведе до инсулт.

Инсулт възниква, когато самата артерия или един от нейните клонове е блокиран и кръвта не може да тече правилно през нея.

Когато такива пътища са блокирани, вещества, които не поддържат живота, като кръв, хранителни вещества и кислород, не могат да достигнат до мозъка. Ако това запушване не бъде отстранено незабавно, могат да възникнат трайни повреди.

Има няколко причини, поради които човек може да преживее инсулт по този начин, но най-честите от тях включват тютюнопушене, диабет, високо кръвно налягане и предсърдна аритмия.

Инсултите най-често се случват, когато кръвен съсирек пътува от артерия или сърце и се установи в средната мозъчна артерия. Понякога, макар и рядко, кръвните съсиреци се развиват директно в артерията.

И в двата случая крайният резултат е инсулт през средната мозъчна артерия.

НЕВРОХЕЛТ

НЕВРОХЕЛТ – след инсулт, при стрес, безпокойство, паник атаки и безсъние

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар