На стари години принц Чарлз навлезе в модата

Височеството създаде своя модна колекция

Няма човек от света на богатите, който да не се е хвърлял да проектира, да брандира парфюми със собственото си име, да продава влиянието си за промоции … Всеки, включително принц Чарлз, който изглежда има повече свободно време, отколкото може да използва и сега се превърна в популяризатор на дизайни на дрехи по поръчка.

Принц Чарлз влезе в света на модата през осмото десетилетие от живота си и в навечерието на 72-ия си рожден ден представи първата си колекция от устойчиви дрехи, която също е доста скъпа.

„Винаги съм вярвал във философията„ купете веднъж, носете дълго “. „Мразя да изхвърлям дрехите, предпочитам да ги поправя“, каза Чарлз пред списание Vogue.

Колекцията е създадена от британски и италиански студенти като част от програма за обучение по устойчива мода, организирана от Чарлз, в която той си сътрудничи с международната платформа за онлайн продажби Joks net-a-porte. Фондация Чарлз казва, че колекцията е вдъхновена от Леонардо да Винчи.

Тя съдържа 18 дрехи и само една от тях, дамски пуловер от кашмир, струва по-малко от 500 долара или 475 долара. Вълненото и кашмирено палто струва 1500 долара, но всички приходи от продажбата ще бъдат дарени на фондацията на Чарлз.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар