Банкси нарисува количка от супермаркет върху известна картина на Моне и я продаде за почти 10 милиона долара

алкогард промоция

Това е втората най-скъпа негова картина, продадена на търг

Известната картина на Банкси от епохата на импресионистите е продадена на търг за 6 7,6 милиона (9,8 милиона долара), втората най-висока цена за работата на британския уличен художник.

Платното „Show Me Monet“ беше продадено на анонимен купувач в аукционната къща Sotheby’s в Лондон в сряда вечерта, надхвърляйки прогнозната стойност от около 5 милиона лири.
В картина от 2005 г. Банкси добавя изоставена количка за супермаркет и оранжев конусообразен пътен знак към картината „Лилии“ от Моне в градината му в Живерни, Франция.
Алекс Бранчик, ръководител на съвременното изкуство в аукционната къща, каза, че произведението е „едно от най-добрите, които Банкси е правил“.

Името на Банкси никога не е потвърдено официално и той започва кариерата си да рисува сгради в Бристол, за да стане един от най-известните съвременни художници.
Най-известната картина на Банкси, „Делегиран парламент“, е продадена на търг миналата година за 8 9,8 милиона (12,2 милиона долара). Този месец неговите графити, наречени „Простете ни за нападение на имоти“, бяха продадени за 8,3 милиона долара в Хонконг.

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар